Η ΙΚΕΑ έρχεται κοντά μας

Το κατάστημα «νέας γενιάς» ΙΚΕΑ Πειραιάς ανανεώνει ριζικά την καταναλωτική εμπειρία, δίπλα στο σπίτι μας.

4' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS, αλλάζει και προχωράει στη δημιουργία καταστημάτων μικρού μεγέθους και καταστημάτων «νέας γενιάς» για να έρθει ακόμα πιο κοντά μας. Δημιουργεί νέα, μικρότερα, αλλά σύγχρονα καταστήματα μέσα στον αστικό ιστό, με στόχο να αναβαθμίσει την αγοραστική εμπειρία των πελατών της.

Το πρώτο κατάστημα «νέας γενιάς» άνοιξε στον Πειραιά, ενώ μέσα στο 2021 θα ακολουθήσουν και άλλα.

Το κατάστημα ΙΚΕΑ «νέας γενιάς» στον Πειραιά ανανεώνει ριζικά την καταναλωτική εμπειρία, δίπλα στο σπίτι μας.

Η ΙΚΕΑ έρχεται κοντά μας-1

Το 2021 η ΙΚΕΑ μεταμορφώθηκε, εξελίχθηκε και έρχεται ακόμα πιο κοντά μας. Η νέα χρονιά έφερε μαζί της μια ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών στο κέντρο του Πειραιά, με το πρώτο της κατάστημα «νέας γενιάς» στην Ελλάδα. Εκεί μπορεί κανείς να βρει έμπνευση και λύσεις για όλους τους χώρους του σπιτιού ή του γραφείου σε ένα φρέσκο, ολοκαίνουργιο τύπο καταστήματος. Προσβάσιμη πλέον ακόμα και με τα πόδια, η ΙΚΕΑ μας περιμένει εκεί που ζούμε, εργαζόμαστε, μετακινούμαστε, να κάνουμε τις βόλτες και τις αγορές μας, σε ένα υπερσύγχρονο κατάστημα, επιφάνειας 2.000 τ.μ., σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι, εκεί που χτυπάει η καρδιά της πόλης.

Ένα ιστορικό «σπίτι» για όλους

Η νέα εμπειρία ΙΚΕΑ στεγάζεται στο ιστορικό «Μέγαρο Πολίτου», επί της Δημητρίου Γούναρη, και εκτείνεται σε τρεις ξεχωριστούς ορόφους. Πρόκειται για ένα κτήριο μοναδικής αξίας και αρχιτεκτονικής, που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στις αρχές του 1920 και συνέβαλε στην ανάδειξη του Πειραιά σε ένα ζωντανό κέντρο Εμπορίου και Πολιτισμού. Η ΙΚΕΑ το ανακαίνισε με ιδιαίτερη φροντίδα και σεβασμό στην ιστορία του, διατηρώντας αρκετά από τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει, όπως το υπέροχο ψηφιδωτό στην είσοδό του.

Μια ολοκληρωμένη εμπειρία ΙΚΕΑ

Απαντώντας στις προκλήσεις της εποχής, που θέτει την ταχύτητα ως ζητούμενο και προτεραιότητα, η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS φέρνει κοντά μας προϊόντα και υπηρεσίες με έναν μοναδικό, δυναμικό τρόπο. Στο καινούργιο κατάστημα του Πειραιά οι επισκέπτες θα βρουν πάνω από 1.000 ετοιμοπαράδοτα προϊόντα που ανανεώνονται συνεχώς, ενώ μπορούν να παραγγείλουν όλα τα διαθέσιμα προϊόντα ΙΚΕΑ και να τα παραλάβουν είτε στον χώρο τους είτε στα καταστήματα ΙΚΕΑ Κηφισός και Αεροδρόμιο.

Η ΙΚΕΑ έρχεται κοντά μας-2

Τα αγαπημένα μας Είδη Οικιακού Εξοπλισμού ΙΚΕΑ φιλοξενούνται στο ισόγειο μαζί με το Take-Away Café του καταστήματος, ενώ στον πρώτο όροφο βρίσκεται ο Εκθεσιακός Χώρος, με ιδέες και προτάσεις για τη διαμόρφωση του καθιστικού, του γραφείου, της κουζίνας, της τραπεζαρίας και των υπνοδωματίων όπου οι πελάτες μπορούν να κάνουν τις παραγγελίες τους, καθώς και επιλεγμένα μικροέπιπλα για άμεση αγορά.

Η ΙΚΕΑ έρχεται κοντά μας-3

Στον δεύτερο όροφο θα λειτουργεί -από τις 21 Ιουλίου- το Εστιατόριο ΙΚΕΑ με τα διάσημα κεφτεδάκια ΙΚΕΑ και μια ευρεία γκάμα επιλογών σε σνακ και ροφήματα, με υπέροχη θέα στο λιμάνι. Στον ίδιο όροφο μπορεί κανείς να επισκεφθεί τη Γωνιά με τις Σουηδικές Γεύσεις για να προμηθευτεί αγαπημένα και νέα προϊόντα, τα οποία θα μπορεί σύντομα να απολαύσει στο αναπαυτικό lounge area που έχει διαμορφώσει η ΙΚΕΑ στο ίδιο σημείο. Η καρδιά του Κέντρου Σχεδιασμού «χτυπά» λίγα μέτρα πιο δίπλα, όπου καθημερινά εξειδικευμένοι υπάλληλοι βρίσκονται εκεί, κατόπιν ραντεβού, για να μας βοηθούν να σχεδιάσουμε τους χώρους της κουζίνας ή τη ντουλάπα μας, παρέχοντας εξατομικευμένες λύσεις οργάνωσης και αποθήκευσης.

Έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη

Ένα τόσο μεγάλο έργο από την ΙΚΕΑ δε θα μπορούσε να μην έχει ακολουθήσει τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, υποστηρίζοντας τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για τη δημιουργία ένας καλύτερου κόσμου. Το κατάστημα «νέας γενιάς» ΙΚΕΑ ξεχωρίζει για τον τρόπο και τη συνέπεια με την οποία συστήνει στους επισκέπτες του έναν τρόπο ζωής και διατροφής, που είναι πιο φιλικός προς το περιβάλλον.

Η ΙΚΕΑ έρχεται κοντά μας-4

Δεν είναι τυχαίο ότι στο Εστιατόριο ΙΚΕΑ που φιλοξενείται στον 2o όροφο θα μπορεί κανείς να απολαύσει βιολογικό καφέ με πιστοποίηση UTZ, που εξασφαλίζει βελτιωμένες μεθόδους γεωργίας για τους αγρότες, καλύτερες συνθήκες εργασίας, φροντίδα για τα παιδιά τους και το περιβάλλον και πλήρη ιχνηλασιμότητα από τη φυτεία, στο φλιτζάνι. Την ίδια στιγμή, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα νέα φυτικά κεφτεδάκια ΙΚΕΑ, με μόλις 4% περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς και μενταγιόν σολομού που προέρχεται από υπεύθυνες υδατοκαλλιέργειες. Έμφαση δίνεται, επίσης, και στην αποφυγή της σπατάλης τροφίμων, καθώς ό,τι φαγητό θα περισσεύει καθημερινά από το Εστιατόριο θα δίνεται σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Αναβαθμίζοντας την αγοραστική εμπειρία

Η ταχύτερη πρόσβαση και διαδικασία αγορών είναι πια ζητούμενο για όλους. Η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS απαντά στην καινούργια πραγματικότητα με τη δημιουργία μικρών καταστημάτων και καταστημάτων «νέας γενιάς», που υπηρετούν τις σύγχρονες αγοραστικές ανάγκες και συνήθειες. Το πρώτο κατάστημα μικρού μεγέθους 8.000 τ.μ. άνοιξε τον Σεπτέμβριο στη Βάρνα της Βουλγαρίας, ενώ μετά το πρώτο κατάστημα «νέας γενιάς» στον Πειραιά, μέσα στο 2021, θα ακολουθήσουν και νέα ανοίγματα. Μέσα σε λίγα λεπτά από το σπίτι τους, οι κάτοικοι των γύρω περιοχών θα έχουν στο εξής άμεση πρόσβαση στην πλήρη γκάμα προϊόντων ΙΚΕΑ μέσα από μια ανανεωμένη καταναλωτική εμπειρία. Με την εισαγωγή του concept «νέας γενιάς» στην ελληνική αγορά, ο Όμιλος FOURLIS φιλοδοξεί να δημιουργήσει καταστήματα που αποτελούν καθημερινό προορισμό για όλη την οικογένεια, συνδυάζοντας έμπνευση, ταχύτητα, ευκολία και ευελιξία στις αγορές. Πρόκειται για μια νέα, ολοκληρωμένη, σύγχρονη εμπειρία, που κάνει την ΙΚΕΑ πιο προσβάσιμη με στόχο πάντα τη δημιουργία μία καλύτερης καθημερινής ζωής στο σπίτι για όλους.

Η ΙΚΕΑ έρχεται κοντά μας-5

Το κατάστημα του Πειραιά είναι μόνο η αρχή του πλάνου ανάπτυξης καταστημάτων «νέας γενιάς» στην Ελλάδα, και στις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος FOURLIS. Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να ανακοινωθούν νέα ανοίγματα, τόσο στην καρδιά της Αττικής, όσο και εκτός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή