ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιπλέον 37,8 εκατ. άντλησε το fund SMERemediumCap

epipleon-37-8-ekat-antlise-to-fund-smeremediumcap-561443356

Το επενδυτικό ταμείο SMER-emediumCap, το πρώτο ελληνικό επενδυτικό ταμείο αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης επιχειρήσεων, ολοκλήρωσε τη δεύτερη και τελική φάση άντλησης επενδυτικών κεφαλαίων. Συγκέντρωσε επιπρόσθετα 37,8 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση να διαμορφωθούν σε 142,5 εκατ. ευρώ. Συμμετέχουν 42 επενδυτές, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι Ελληνες και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές και τραπεζικές εταιρείες και σημαντικά οικογενειακά επενδυτικά γραφεία. 

Στη νέα αύξηση κεφαλαίων συμμετέχει για πρώτη φορά το European Investment Fund, καθώς και υφιστάμενοι επενδυτές, οι οποίοι αύξησαν τη συμμετοχή τους. 

Εκ μέρους της ομάδας του επενδυτικού ταμείου SMER-emediumCap, ο εκτελεστικός πρόεδρος  Νίκος Καραμούζης ευχαρίστησε τον σημαντικό αριθμό νέων και παλαιών επενδυτών που τιμούν με την εμπιστοσύνη τους το εγχείρημα, τονίζοντας ότι «το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap επικεντρώνει το επενδυτικό του ενδιαφέρον κυρίως στις μεσαίου μεγέθους ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Κύριο επενδυτικό στόχο αποτελούν εκείνες οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν, λόγω της ελληνικής κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας και της πρόσφατης πανδημίας, έλλειψη ρευστότητας, μικρό μέγεθος και κύκλο εργασιών, τεχνολογική και διαχειριστική υστέρηση, περιορισμένη πρόσβαση στη διεθνή αγορά και επιχειρησιακή στασιμότητα, αλλά διαθέτουν δυνητικά σημαντικές αναπτυξιακές και εξαγωγικές δυνατότητες, ικανές να αποκτήσουν το άριστο μέγεθος, να αξιοποιήσουν το νέο δυναμικό, οικονομικό, αναπτυξιακό και επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην Ελλάδα». 

Η επενδυτική ομάδα της SMERemediumCap ολοκλήρωσε πρόσφατα την πρώτη της επένδυση στον αγροτικό τομέα που προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες και σύντομα θα ανακοινώσει νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες. Στόχος του ταμείου παραμένει να επενδύσει μετοχικά σε 10-12 ελληνικές επιχειρήσεις με αναπτυξιακή προοπτική, «ξεκλειδώνοντας» την αξία και την πραγματική δυναμική τους και αναβαθμίζοντας την παραγωγική και εξαγωγική δυνατότητά τους.