Βελτιωμένες προβλέψεις για επιβατική κίνηση από τη Ryanair

Βελτιωμένες προβλέψεις για επιβατική κίνηση από τη Ryanair

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγαλύτερη εταιρεία φθηνών ναύλων της Γηραιάς Ηπείρου, Ryanair, βελτίωσε τις προβλέψεις της για το οικονομικό έτος 2021-2022 χάρη στον υψηλό αριθμό κρατήσεων το φετινό καλοκαίρι. Αν και τον Μάιο είχε εκτιμήσει ότι με τα αεροπλάνα της θα μετακινηθούν από 80 έως 100 εκατομμύρια επιβάτες κατά το οικονομικό έτος 2021-2022, χθες έκανε λόγο για 90 με 100 εκατομμύρια έως την 31η Μαρτίου 2022. Υπενθυμίζεται πως ο αριθμός ρεκόρ που είχε ανακοινώσει ο αερομεταφορέας προ πανδημίας, ήταν των 149 εκατομμυρίων επιβατών σε ετήσια βάση το 2019. Ο διευθύνων σύμβουλός της, Μάικλ Ο’ Λίρι, επισημαίνει πως η ανάκαμψη μετά την πανδημία του κορωνοϊού θα προσφέρει τις καλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της εταιρείας μέσα στην τριαντάχρονη σταδιοδρομία του – άλλωστε η δική του πορεία ταυτίζεται με της Ryanair, την οποία και συνέστησε.

Η τιμή της μετοχής της Ryanair είχε χθες άνοδο πέραν του 4%, στα 16,44 ευρώ, παρά τις ζημίες των 273 εκατ. ευρώ το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες αποδεικνύεται πάντα κερδοφόρο.  Αναφερόμενος στους πέντε τελευταίους μήνες του οικονομικού έτους 2021-2022, ο Ο’ Λίρι προέβλεψε ότι σε καθέναν από αυτούς η Ryanair θα μεταφέρει περί τα 10 εκατ. άτομα, χάρη στην ενισχυμένη ζήτηση από μεμονωμένους επιβάτες και από επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει πως θα φθάσει σχεδόν το 90% των επιπέδων του Νοεμβρίου 2019. Ο επικεφαλής της Ryanair τόνισε ότι η πτώχευση ανταγωνιστριών και η μείωση χωρητικότητας από τρίτους αερομεταφορείς θα περιορίσει κατά σχεδόν 20% τις διαθέσιμες θέσεις στα μικρής διάρκειας δρομολόγια εντός Ευρώπης τα επόμενα δύο χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή