Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει την «πράσινη» οικονομία

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει την «πράσινη» οικονομία

Μια σειρά από πρωτοποριακά προϊόντα προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις «πράσινης» χρηματοδότησης σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mέσα από μια ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων, η Εθνική Τράπεζα προσφέρει σε ιδιώτες και επιχειρήσεις σύγχρονες λύσεις που στηρίζουν την «πράσινη» οικονομία και ανοίγουν στην πράξη το δρόμο για την επόμενη μέρα.

Η πράσινη οικονομία είναι μία από τις πιο σύγχρονες τάσεις στην οικονομική δραστηριότητα. Οι περιβαλλοντικές επενδύσεις –μέσα από καινοτόμες λύσεις– προσδίδουν προστιθέμενη αξία και παράλληλα μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η Εθνική Τράπεζα, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι ανταποκρίνεται εγκαίρως στις αναδυόμενες τάσεις της αγοράς, προχωρά σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών για ιδιώτες και επιχειρήσεις για τη στήριξη της πράσινης οικονομίας.

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει την «πράσινη» οικονομία-1

Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η συμμετοχή της σε ένα πρωτοποριακό για τη χώρα μας πρόγραμμα «Astypalea: Smart & Sustainable Island» και στην προσπάθεια για τη μετεξέλιξη του νησιού της Αστυπάλαιας στο πρότυπο της κλιματικά ουδέτερης κινητικότητας με σταδιακή αντικατάσταση των συμβατικών οχημάτων με ηλεκτρικά.

Το νέο προνομιακό δανειακό προϊόν ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ–ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ της Εθνικής Τράπεζας παρέχεται αποκλειστικά στους μόνιμους κατοίκους της Αστυπάλαιας για τη χρηματοδότηση αγοράς καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος (ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μοτοσυκλέτας, σκούτερ, ποδηλάτου, πατινιού), ενώ παράλληλα περιλαμβάνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης και του κόστους αγοράς και εγκατάστασης του έξυπνου οικιακού φορτιστή. Το δάνειο χορηγείται χωρίς τη λήψη εξασφαλίσεων και προσφέρει χρηματοδότηση από € 2.000 έως και €30.000 προσφέροντας:

  • πολύ χαμηλό κυμαινόμενο επιτόκιο πλέον σταθερού περιθωρίου 3,95%
  • πλήρη απαλλαγή από τη δαπάνη αξιολόγησης αιτήματος και την εφάπαξ λειτουργική και διαχειριστική δαπάνη (100% έκπτωση)
  • δυνατότητα υποβολής αίτησης του πελάτη είτε μέσω καταστήματος είτε με απομακρυσμένη διαδικασία δηλ. τηλεφωνικά μέσω Contact Center (καλώντας το 210 48 48 484)

Επιπλέον, η Εθνική Τράπεζα προσφέρει ευρεία γκάμα πράσινων προϊόντων για ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει την «πράσινη» οικονομία-2

Το πρωτοποριακό στεγαστικό δάνειο ESTIA ΠΡΑΣΙΝΗ προσφέρει λύσεις τόσο για την κατασκευή ή την αγορά ενεργειακής κατοικίας, όσο και για επισκευαστικές εργασίες με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση υπάρχουσας κατοικίας και προβλέπει:

  • ποσό χρηματοδότησης από €10.000 και έως το 100% του οφειλόμενου τιμήματος, σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς του ακινήτου ή του κόστους εκτέλεσης των εργασιών
  • κυμαινόμενο επιτόκιο με περιθώριο από 2,38% (καθορίζεται από την ενεργειακή κατηγορία), πλέον εισφοράς Ν.128/75.
  • έκπτωση 50% στην εφάπαξ δαπάνη για έρευνα και έλεγχο εξέτασης του αιτήματος και έγκρισης του δανείου.

Παράλληλα, για όσους επιθυμούν να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα σε ενεργοβόρες καθημερινές τους συνήθειες, το καταναλωτικό ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ της Εθνικής Τράπεζας παρέχει χρηματοδότηση από €2.000 μέχρι 30.000€ και έως το 100% του κόστους της αγοράς ή της παροχής υπηρεσίας, με περιθώριο κυμαινόμενου επιτοκίου 8,407% (πλέον εισφ. Ν.128/75) και διάρκεια αποπληρωμής έως και 84 μήνες, ανάλογα με το ποσό του δανείου, καλύπτοντας ενδεικτικά :

  • την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας
  • την αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης/ψύξης
  • την τοποθέτηση πράσινης στέγης
  • την αγορά υβριδικού/ηλεκτρικού οχήματος.
Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει την «πράσινη» οικονομία-3

Για τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού και λοιπών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), η Εθνική Τράπεζα έχει τη λύση, με τις ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΑΠΕ, προσφέροντας:

  • κάλυψη έως το 75% του κόστους της επένδυσης
  • κυμαινόμενο επιτόκιο, με περιθώριο 4% καθ’ όλη τη διάρκεια του δανείου, πλέον εισφ. Ν.128/75
  • διάρκεια αποπληρωμής έως 13 έτη
  • ευελιξία στον τρόπο εκταμίευσης
  • δυνατότητα αποπληρωμής με μηνιαίες/τριμηνιαίες ή εξαμηνιαίες δόσεις.

 (Στο κυμαινόμενο επιτόκιο, εφαρμόζεται επιτόκιο βάσης 3Meuribor)

Επωφεληθείτε οικονομικά, δρώντας οικολογικά! Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.nbg.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή