Τουρισμός: Ανοίγουν τα σύνορα και για τους μόνιμους κατοίκους της Τουρκίας

Τουρισμός: Ανοίγουν τα σύνορα και για τους μόνιμους κατοίκους της Τουρκίας

Προσδοκίες για περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσδοκίες για περαιτέρω ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων που απευθύνονται και σε Tούρκους πελάτες, ειδικά στο Aνατολικό Αιγαίο καθώς και σε άλλους προορισμούς, όπως η Μύκονος, δημιουργεί η απελευθέρωση των αφίξεων από την Τουρκία που αποφάσισε χθες η κυβέρνηση και ειδικότερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), που υπάγεται στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα η ΥΠΑ ανακοίνωσε στο επιβατικό κοινό την αύξηση του αριθμού των τρίτων χωρών, από τριάντα τέσσερις (34) σε τριάντα πέντε (35), των οποίων οι μόνιμοι κάτοικοι θα εισέρχονται στην Ελλάδα, πλέον των χωρών της Ε.Ε. και της Συμφωνίας Σένγκεν. Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία πτήσεων εξωτερικού, προστίθενται στη λίστα των επιτρεπόμενων προς είσοδο στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων κρατών και οι μόνιμοι κάτοικοι από την Τουρκία. Επίσης δίνεται νέα παράταση, έως την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021 και ώρα 6 το πρωί, της αεροπορικής οδηγίας με τις προϋποθέσεις εισόδου στην ελληνική επικράτεια για πτήσεις εξωτερικού που έχουν ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19.

Σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία, ισχύει απαγόρευση εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ε.Ε. και της Συμφωνίας Σένγκεν, συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανήλικων τέκνων τους. Εξαιρούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 35 χωρών: Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Καναδάς, Λευκορωσία, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Κατάρ, Κίνα, Κουβέιτ, Ουκρανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Ιαπωνία, Λίβανος, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ιορδανία, Μολδαβία, Μπρουνέι, Αγιος Μαρίνος, Ανδόρα, Βατικανό, Μονακό, Τουρκία και Κόσοβο. Για τους ταξιδιώτες προς Ελλάδα, προϋπόθεση εισόδου στη χώρα είναι μία από τις παρακάτω:

1. Να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό και να προσκομίσουν σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού από δημόσια αρχή.

2. Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών ή εντός 48 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ως προς τον έλεγχο με rapid test.

3. Εναλλακτικά, να φέρουν πιστοποιητικό/βεβαίωση νόσησης.

4. Επίσης, οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό μπορούν να φέρουν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή