Τηλεργασία στην Amazon μέχρι το 2022

Τηλεργασία στην Amazon μέχρι το 2022

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην επόμενη χρονιά θα επιστρέψουν οι διοικητικοί υπάλληλοι της Αmazon στα γραφεία τους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η μεγάλη εξάπλωση της «Δέλτα» καθιστά ανέφικτη, επί του παρόντος, την επαναλειτουργία του εργασιακού χώρου, αναφέρει ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου. Προηγουμένως η εταιρεία είχε ζητήσει από τους υπαλλήλους της να εξακολουθήσουν να εργάζονται από το σπίτι μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά τώρα επανακαθόρισε ως ημερομηνία επιστροφής στα γραφεία την 3η Ιανουαρίου 2022. 

Παράταση για διοικητικούς

Η Amazon, επίσης, τόνισε ότι «εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την κατάσταση όσον αφορά την COVID-19 και προσαρμόζουμε αναλόγως τις συστάσεις προς το προσωπικό». Η παράταση τηλεργασίας του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν αφορά το προσωπικό των αποθηκών ή τους διανομείς, που αποτελούν και την πλειονότητα των εργαζομένων του. Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα, και μετά την πανδημία θα επιτραπεί στους διοικητικούς υπαλλήλους να εργάζονται δύο ημέρες την εβδομάδα από το σπίτι. Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ, που καταρρίπτουν τις τελευταίες ημέρες ρεκόρ νέων λοιμώξεων COVID, δύο εταιρείες του χρηματοοικονομικού τομέα, η επενδυτική Blackrock και η τράπεζα Wells Fargo, επίσης παρέτειναν την περίοδο τηλεργασίας για τους υπαλλήλους τους.

Η Wells Fargo, η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ όσον αφορά στο εργατικό δυναμικό της, ανέβαλε την επιστροφή των υπαλλήλων από 7 Σεπτεμβρίου σε 4 Οκτωβρίου, ενώ τους έδωσε και αμειβόμενη άδεια προκειμένου να πάνε να εμβολιαστούν. Σε παρόμοια κατεύθυνση κινήθηκε και η επενδυτική Blackrock παρατείνοντας την τηλεργασία κατά ένα μήνα, έως την 1η Οκτωβρίου. 

Η Google, το Facebook και το Twitter έχουν ήδη ανακοινώσει ότι αναβάλλουν την επιστροφή στα γραφεία, με τις δύο πρώτες εταιρείες να επιβάλλουν και τον εμβολιασμό των εργαζομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή