Μέτρα στήριξης στους πυρόπληκτους από τράπεζες και ασφαλιστικές

Μέτρα στήριξης στους πυρόπληκτους από τράπεζες και ασφαλιστικές

Αναστολές πληρωμών και διαδικασίες fast track για καταγραφή, αξιολόγηση των ζημιών και χορήγηση αποζημιώσεων

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην αμέριστη συμπαράστασή τους στους πληγέντες από τις πυρκαγιές εκφράζουν η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και η Ελληνική Ενωση Τραπεζών (ΕΕΤ). Ειδικότερα, οι ασφαλιστικές εταιρείες-μέλη της ΕΑΕΕ έλαβαν σειρά πρωτοβουλιών, που περιλαμβάνουν:

– Τη δημιουργία γραμμών υποστήριξης και εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και άλλων καναλιών επικοινωνίας.

– Την υιοθέτηση απλοποιημένων διαδικασιών fast track για την άμεση καταγραφή και αξιολόγηση των ζημιών, καθώς και την καταβολή των αποζημιώσεων.

– Την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών των πληγέντων ασφαλισμένων με προκαταβολές και άλλες ενέργειες όπου αυτό είναι εφικτό. Οπως επισημαίνει ο φορέας, σε κάθε καταστροφικό γεγονός, η ΕΑΕΕ προχωράει στην εκπόνηση της έρευνας των ασφαλισμένων ζημιών με σκοπό την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων μερών. Στο πρόσφατο παρελθόν, η ΕΑΕΕ πραγματοποίησε έρευνα μεταξύ των μελών της για την εκτίμηση των ζημιών, στις περιπτώσεις, μεταξύ άλλων, του σεισμού της Θεσσαλίας και των χιονοπτώσεων της «Μήδειας».

Από την πλευρά τους, οι τράπεζες-μέλη της ΕΕΤ έλαβαν σειρά μέτρων για τους πληγέντες, περιλαμβάνοντας, για διάστημα έξι μηνών, την αναστολή της πληρωμής των κάθε μορφής ενήμερων δανειακών υποχρεώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΑΤ. Οπως και την αποχή από τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΤ, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στα ως άνω μέτρα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και να υποβάλουν σχετικό αίτημα. Οι τράπεζες-μέλη της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών θα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και θα είναι σταθερά δίπλα στους πληγέντες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση. Για την προληπτική θωράκιση της χώρας από τις πυρκαγιές, η ΕΕΤ έχει καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοίξει με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ένα πρώτο χρηματικό ποσό για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των πληγέντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή