Σε ιστορικά υψηλά οι διεθνείς αγορές, σκαρφάλωσε στις 900 μονάδες το Χ.Α.

Σε ιστορικά υψηλά οι διεθνείς αγορές, σκαρφάλωσε στις 900 μονάδες το Χ.Α.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από πολλές προσπάθειες, αρκετή μεταβλητότητα και συχνές εναλλαγές προσήμου, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να σκαρφαλώσει τελικά στις 900 μονάδες, με το ζητούμενο φυσικά να είναι να μπορέσει να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα δύσκολο «οχυρό». Το θετικό διεθνές κλίμα, με τη Wall Street και τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600 να κινούνται σε ιστορικά υψηλά, σε συνδυασμό με την κινητοποίηση των αγοραστών λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης σε τράπεζες και blue chips, έστειλαν το Χ.Α σε θετικό έδαφος.

Ετσι, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο της τάξης του 0,33% και έκλεισε στις 900,10 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 41,3 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,32% στις 2.161,64 μονάδες, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο +0,39% και στις 1.448,98 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,50% στις 559,37 μονάδες, με τη Eurobank να κλείνει στο +0,58%, την Alpha Bank στο +0,57%, την Εθνική Τράπεζα στο +0,44% και την Τράπεζα Πειραιώς στο +0,21%. Στα υπόλοιπα blue chips, ανοδικά ξεχώρισαν με κέρδη 5,18% η Ελλάκτωρ και η Motor Oil στο +2,30%, ενώ άνοδο άνω του 1% σημείωσαν ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και ΑΔΜΗΕ. Οπως σημειώνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή, η επαναπροσέγγιση των 900 μονάδων στον Γενικό Δείκτη συνιστά ελπιδοφόρα ένδειξη ότι η επενδυτική ψυχολογία που είχε διαταραχθεί λόγω της πύρινης λαίλαπας σταδιακά αποκαθίσταται. Η ευόδωση του αισιόδοξου σεναρίου οδηγεί στην αναμέτρηση για την υπέρβαση του κρίσιμου ορίου των 907 μονάδων.​​​​​​

Σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ κινήθηκαν χθες οι ευρωπαϊκές μετοχές, σηματοδοτώντας την πιο μακρά περίοδο κερδών σε διάστημα δύο μηνών. Βασικοί παράγοντες οι οποίοι διαμόρφωσαν το ευνοϊκό κλίμα, αποδείχθηκαν η αισιοδοξία για τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα, σε συνδυασμό με την πιο αργή άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. O πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,42%, εμφανίζοντας κέρδη για όγδοη διαδοχική ημέρα, ενώ με κέρδη κινούνταν και οι Dow Jones και S&P 500 χθες πριν από το κλείσιμο της αμερικανικής αγοράς. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,83%, με 0,55% ο CAC 40 στο Παρίσι, με 0,98% ο FTSE MIB στο Μιλάνο και με 0,86% ο IBEX στη Μαδρίτη. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ανήλθε σε νέα υψηλά επίπεδα με κλείσιμο 0,35%. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή