Από 25 Αυγούστου ξεκινάει η πληρωμή των συντάξεων του Σεπτεμβρίου

Από 25 Αυγούστου ξεκινάει η πληρωμή των συντάξεων του Σεπτεμβρίου

Οι καταβολές θα ολοκληρωθούν στις 30 Αυγούστου για αποφυγή συγχρωτισμού στις τράπεζες

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τετάρτη 25 Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές των συντάξεων από τον ΕΦΚΑ, με στόχο να ολοκληρωθούν έως τις 30 Αυγούστου. Πρόκειται για τις συντάξεις Σεπτεμβρίου, οι οποίες για έναν ακόμη μήνα θα καταβληθούν τμηματικά, προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα συγχρωτισμού των συνταξιούχων στα υποκαταστήματα των τραπεζών, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημικής κρίσης. Βέβαια, παραμένει σε ισχύ η απόφαση για ταυτόχρονη καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Αναλυτικά, το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 5ης Αυγούστου 2021 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων:

Στις 25 Αυγούστου 2021, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Στις 26  Αυγούστου 2021, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Στις 27 Αυγούστου 2021, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

Στις 30  Αυγούστου 2021, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Οσο για τα αναδρομικά που αφορούν τους παλαιούς συνταξιούχους με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, αλλά και τις όποιες αυξήσεις αφορούν τους νέους συνταξιούχους, που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ, άγνωστο παραμένει το πότε τελικά θα δοθούν. Στον ΕΦΚΑ κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, προκειμένου να μη δημιουργηθούν νέες ελπίδες για πάνω από 150.000 συνταξιούχους που αναμένουν για πάνω από 22 μήνες αυξήσεις και αναδρομικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή