Αύξηση απασχόλησης κατά 0,5% στην Ευρωζώνη

Αύξηση απασχόλησης κατά 0,5% στην Ευρωζώνη

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξησαν τις προσλήψεις τους οι επιχειρήσεις της Ευρωζώνης κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς τα περιοριστικά μέτρα χαλάρωσαν και η οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη. Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,5% το τρίμηνο πουσ έληξε τον Ιούνιο, έπειτα από μείωση 0,2%. Η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 2% την ίδια περίοδο.

Οι οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης έχουν βελτιωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, έπειτα από την άρση των αυστηρών lockdowns. Σχεδόν τα δύο τρίτα των ενηλίκων στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι, επομένως υπάρχουν ελπίδες ότι η αύξηση των κρουσμάτων από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού δεν θα οδηγήσει σε νέα περιοριστικά μέτρα.

Η οικονομία της Ευρωζώνης αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 4,7% το 2021, σύμφωνα με δημοσκόπηση οικονομολόγων που πραγματοποίησε το Bloomberg, με την Ιταλία και την Ισπανία να εμφανίζουν τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης εδώ και τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή