Ενδιαφέρον για τον εξωδικαστικό

Ενδιαφέρον για τον εξωδικαστικό

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 30.000 οφειλέτες έχουν μπει μέχρι σήμερα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους, επιδιώκοντας τη ρύθμιση των οφειλών τους σε Δημόσιο και τράπεζες μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού. Η διαδικασία ενεργοποιήθηκε από τις αρχές Ιουνίου στο πλαίσιο του νέου πτωχευτικού νόμου και αν και καμία από αυτές τις αιτήσεις δεν έχει υποβληθεί ακόμη οριστικά, η αιτία δεν συνδέεται με την απροθυμία των ενδιαφερομένων. Συνδέεται κυρίως με την παράταση που δόθηκε προκειμένου η ραστώνη του Αυγούστου να μη λειτουργήσει ως αιτία για να χαθούν οι προθεσμίες που προβλέπει η διαδικασία, με βάση τις οποίες η αναδιάρθρωση ή η ρύθμιση του χρέους θα πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών κατ’ ανώτατο όριο από την υποβολή της αίτησης. Σε διαφορετική περίπτωση η διαδικασία θεωρείται περατωθείσα ως άκαρπη και ο οφειλέτης δεν μπορεί να επανέλθει. Την παράταση είχαν ζητήσει οι ίδιες οι τράπεζες, εκτιμώντας ότι λόγω Αυγούστου δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στον όγκο των αιτήσεων που πιθανολογείται ότι θα υπάρξει.

Στήριξη πυρόπληκτων τουριστικών περιοχών 

Με στόχο τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων που επλήγησαν κατά τις πυρκαγιές, διπλασιάζεται από έξι σε δώδεκα βράδια η διάρκεια διακοπών κοινωνικού τουρισμού σε καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 και βρίσκονται στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας Ευβοίας. Οι διακοπές μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 31 Ιουλίου 2022 υπό την προϋπόθεση ότι τα καταλύματα έχουν ενταχθεί στο μητρώο παρόχων του ΟΑΕΔ. Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι καταλυμάτων μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως τις 30 Ιουνίου 2022.  

Η Boehringer Ingelheim ενισχύει την Πυροσβεστική

Δωρεά 100.000 ευρώ στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας κάνει η φαρμακοβιομηχανία Boehringer Ingelheim Ελλάς. Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την προμήθεια πυροσβεστικού οχήματος, με στόχο να ενισχυθεί η δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος. Σε σχετική δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Αναγνωστάκης, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «είναι καθήκον μας να σταθούμε δίπλα στην πολιτεία στην προσπάθεια πρόληψης και αντιμετώπισης της καταστροφής των δασών της χώρας μας».

Μεγάλη τουριστική επένδυση στην Κρήτη

Kοντά στην ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών για την προώθηση της νέας επένδυσης στην Κρήτη βρίσκεται η Sani/ikos. Ο ξενοδοχειακός όμιλος που «τρέχει» εκτενές πλάνο ανάπτυξης στο εξωτερικό και ειδικότερα σε Πορτογαλία και Ισπανία θα αναπτύξει και μία νέα μεγάλη μονάδα στα Χανιά. Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης εκτιμάται περίπου στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Η ολοκλήρωση του έργου θα αλλάξει τα δεδομένα στον τουρισμό της Μεγαλονήσου, σημειώνουν όσοι βρίσκονται σε επαφή με το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο. 

Νέος γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής του ΥΠΟΙΚ

Νέος γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών ορίστηκε χθες ο δικηγόρος Νικόλαος Κουλοχέρης. Ο κ. Κουλοχέρης θα αντικαταστήσει τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ. Ο κ. Κουλοχέρης, 48 ετών, είναι διαχειριστής εταίρος της δικηγορικής εταιρείας «Μαχάς και Συνεργάτες», με ειδίκευση στους τομείς Αστικού – Εργατικού Δικαίου, Ακινήτων, Ιδιωτικοποιήσεων και Δημοσίων Συμβάσεων. Επίσης είναι έμμισθος δικηγόρος στη Νομική Υπηρεσία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Εργατικό Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του γερμανικού Πανεπιστημίου της Νυρεμβέργης. Υπήρξε διδάσκων καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο ALBA Graduate Business School, ενώ συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας διαπραγματευτής σε διεθνείς οργανισμούς, όπως το Διεθνές Γραφείο Εργασίας. Εχει χειριστεί ως επικεφαλής νομικός σύμβουλος μεγάλα έργα, όπως η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή