Η ΔΕΗ θα διαθέσει 3 εκατ. ευρώ για τα έργα αποκατάστασης στην Εύβοια

Η ΔΕΗ θα διαθέσει 3 εκατ. ευρώ για τα έργα αποκατάστασης στην Εύβοια

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης και αναδάσωσης στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Βόρειας Εύβοιας αναλαμβάνει η ΔΕΗ. Χθες, σε συνάντησή τους ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, συμφώνησαν η εταιρεία να χορηγήσει 3 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων αλλά και έργων αναδάσωσης. Η χορηγία θα διατεθεί απευθείας από τη ΔΕΗ στους τοπικούς δασικούς συνεταιρισμούς με στόχο την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές που χρήζουν άμεσης προστασίας από μια έκταση 380.000 στρεμμάτων που υπάγεται στο Δασαρχείο Λίμνης. 

«Η μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών και την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων είναι ήδη σε εξέλιξη. Η ΔΕΗ στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια αυτή, συμμετέχοντας ενεργά στην αποκατάσταση του φυσικού πλούτου στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας. Με τον καινοτόμο θεσμό του “αναδόχου αναδάσωσης” θέλουμε να ενισχύσουμε την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και να μεγιστοποιήσουμε την ανθεκτικότητά του απέναντι στην κλιματική κρίση που αποτελεί τη σημαντικότερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο κ. Σκρέκας. 

«Με γνώμονα την πολυετή δράση και εμπειρία στην αποκατάσταση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αναλαμβάνουμε να στηρίξουμε τις πληγείσες περιοχές και τις τοπικές οικονομίες μέσω των τοπικών δασικών συνεταιρισμών, που γνωρίζουν τις ανάγκες της περιοχής καλύτερα από όλους μας», ανέφερε ο Γιώργος Στάσσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή