Αναβάθμιση της Intralot από τον οίκο Fitch

Αναβάθμιση της Intralot από τον οίκο Fitch

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αναβάθμιση σε CCC+ της αξιολόγησης μακροχρόνιας αθέτησης εκδότη (Long-term Issuer Default – IDR) της Intralot προχώρησε ο οίκος Fitch, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της συμφωνίας ανταλλαγής ομολόγων λήξεως 2021 και 2024 που δημιουργεί μια νέα κεφαλαιακή δομή. Κατά την ανάλυση του οίκου αξιολόγησης, το επιχειρηματικό προφίλ της Intralot, μετά την αναδιάρθρωσή της, θα μπορούσε να συγκριθεί με αυτό (B-/stable) της αμερικανικής Inspired Entertainment. Ωστόσο, σε σχέση με την τελευταία, η Intralot ως αυτόνομη οντότητα (χωρίς να ενοποιείται με την Intralot Inc) έχει σημαντικά πιο αδύναμους πιστωτικούς δείκτες (credit metrics). Η Fitch αναγνωρίζει, όμως, ότι υπό τη νέα κεφαλαιακή δομή η μητρική εταιρεία είναι σε θέση να καλύψει επαρκώς τις δανειακές υποχρεώσεις της, με τον οίκο να έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση σε CCC+ και του παλαιού ομολόγου λήξεως 2024.

Η αναβάθμιση της Intralot στηρίχθηκε σε σειρά παραδοχών που περιλαμβάνουν, ως προς την αμερικανική δραστηριότητα, την εμφάνιση, φέτος, υψηλών μονοψήφιων ρυθμών ανάπτυξης που θα τροφοδοτούνται από νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, των οποίων η εκτιμώμενη συνεισφορά τοποθετείται σε 12 εκατ. ευρώ το 2023. Για το διάστημα 2022-2023 οι αναλυτές προβλέπουν χαμηλή ανάπτυξη στις ΗΠΑ. Για την εκτός των ΗΠΑ δραστηριότητα, η Fitch εκτιμάει ότι θα καταγράψει διψήφια ανάπτυξη που θα σταθεροποιηθεί το διάστημα 2022-2024, οδηγώντας σε έσοδα της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ το 2024.

Σε επίπεδο ομίλου, οι αναλυτές αναμένουν ανάκαμψη εσόδων και κερδών το 2021 και υψηλή μονοψήφια ανάπτυξη κύκλου εργασιών, η οποία σε συνδυασμό με το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας της τάξεως του 20% θα οδηγήσει σε EBITDA ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή