Καθυστέρησαν μόλις… 14 έτη

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τεράστια καθυστέρηση 14 ετών παραδόθηκαν χθες οι τελευταίες 12 από τις συνολικά 176 εργατικές κατοικίες στους δικαιούχους του οικισμού «Κέρκυρα V» του ΟΑΕΔ, με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη να χαρακτηρίζει την ολοκλήρωση του έργου «μικρή Οδύσσεια». Η αποπεράτωση του οικισμού συνάντησε τεράστιες δυσκολίες και σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη, μόνο με τις εντατικές προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τους εκπροσώπους επετεύχθη η επίλυση των χρόνιων τεχνικών, νομικών και οικονομικών εκκρεμοτήτων. Να σημειωθεί ότι ο οικισμός «Κέρκυρα V» περιλαμβάνει 176 κατοικίες, σε διώροφα κτίρια, καθώς και 6 καταστήματα. Και πάλι, δε, εκκρεμεί η κατασκευή του αγωγού λυμάτων που εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί μέσω της προγραμματικής σύμβασης του ΟΑΕΔ.

«Καμπανάκι» από FCA για τα κρυπτονομίσματα

Αποκαλυπτική σε ό,τι αφορά την αδιαφάνεια που περιβάλλει τις δραστηριότητες των λεγόμενων «χρηματιστηρίων» κρυπτονομισμάτων και τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί για όσους τολμούν να επενδύσουν σε αυτά, είναι η χθεσινή ανακοίνωση της βρετανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (FCA). Η FCA, μία από τις ισχυρότερες ρυθμιστικές αρχές στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι αδυνατεί να ρυθμίσει και να ελέγξει δεόντως τις δραστηριότητες της Binance στη χώρα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο και έχει την έδρα του στις νήσους Κέιμαν. 

Με νέα επωνυμία και στο Χ.Α. η Creta Farms

Σε «αλλαντοβιομηχανία, κρεατοβιομηχανία και χοιροτροφική Ρεθύμνου» αλλάζει η επωνυμία της Creta Farms από τη Δευτέρα και για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η εισηγμένη, στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης, είχε προχωρήσει ήδη στη μετονομασία της, ώστε η «παλιά» εταιρεία να μη συγχέεται με την Creta Farms που έχει περάσει στον Δημήτρη Βιντζηλαίο και ελέγχεται από την Impala. Χθες όμως ενημερώθηκε για την απόφαση της εταιρείας η Επιτροπή Εταιρικών Πράξεων του Χ.Α. και ως εκ τούτου η νέα επωνυμία θα ισχύει και για το χρηματιστήριο από τη Δευτέρα.

Ενίσχυση στις ΑΠΕ επιδιώκουν τα ΕΛΠΕ

Το μάνατζμεντ των Ελληνικών Πετρελαίων, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων εξαγορών στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), ώστε να επιτευχθεί ο ενδιάμεσος στόχος των 600 MW πράσινης ενέργειας. Στις ΑΠΕ στόχος παραμένει η εγκατεστημένη ισχύς να φτάσει τα 2 GW μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο της Κοζάνης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και να τεθεί σε εμπορική λειτουργία μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Τα ΕΛΠΕ διαθέτουν σήμερα χαρτοφυλάκιο 1,3 GW σε διάφορα στάδια ωρίμανσης, μεταξύ των οποίων και 500 MW που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο αδειοδότησης. 

Σε τροχιά ανόδου οι online πωλήσεις

Ανοδικά εκτιμάται πως θα κινηθούν οι online πωλήσεις στη χώρα μας φέτος, με στελέχη της αγοράς να αναμένουν την έλευση του τελευταίου τριμήνου (Οκτώβριος – Δεκέμβριος) του 2021 ώστε να διαμορφώσουν μια συνολική εικόνα για την πορεία τους. Στελέχη του λιανεμπορίου επισημαίνουν πως οι διαδικτυακές παραγγελίες αλλά και όσες πραγματοποιούνται μέσω των τηλεφωνικών κέντρων έχουν ωθήσει προς τα πάνω τον τζίρο των εταιρειών, ενώ άλλα στελέχη της αγοράς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι πωλήσεις να ενισχυθούν ακόμη και κατά 20% σε περίπτωση που το τελευταίο τρίμηνο οι καταναλωτές στραφούν και πάλι στα ψηφιακά κανάλια αγορών. Σημειώνεται ότι πέρυσι ο τζίρος των ηλεκτρονικών αγορών άγγιξε τα 11-12 δισ. ευρώ, ενώ για τα επόμενα χρόνια η προοπτική είναι να φτάσει τα 15 δισ. ευρώ ετησίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή