Εξαρθρώθηκε κύκλωμα e-shops που φοροδιέφευγε

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα e-shops που φοροδιέφευγε

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύκλωμα που έστηνε διαδικτυακά καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, κονσόλες παιχνιδιών, τάμπλετ, υπολογιστές) και δεν απέδιδε φόρους στο Δημόσιο εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα διενεργήθηκε έλεγχος σε 14 επιχειρήσεις, φυσικά και νομικά πρόσωπα, από τον οποίο προέκυψε ότι το κύκλωμα πραγματοποιούσε πωλήσεις μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων, αλλά οι φόροι που οφείλονταν συμψηφίζονταν και στην ουσία δεν αποδίδονταν, μέσω της λήψης εικονικών τιμολογίων εξόδων ανύπαρκτων προμηθευτών. Επιπλέον, κλέβοντας τους φόρους μπορούσαν να πωλούν κάτω του κόστους, προκαλώντας στρεβλώσεις στην αγορά και ανταγωνιστικό μειονέκτημα στις νόμιμες επιχειρήσεις του κλάδου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΣΔΟΕ, η απώλεια εσόδων για το ελληνικό Δημόσιο ξεπερνάει τα 14 εκατ. ευρώ μόνο από μη απόδοση ΦΠΑ για τα έτη 2019 και 2020, ενώ εκτιμάται ότι η συνολική ζημία για το κράτος ανέρχεται άνω των 30.000.000 ευρώ. Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής απευθύνει έκκληση προς τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται μέσω του Διαδικτύου στην πώληση προϊόντων και σε κάθε περίπτωση να ζητούν τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή