Μεγάλη καθυστέρηση εκτελωνισμών λόγω τεχνικών προβλημάτων

Μεγάλη καθυστέρηση εκτελωνισμών λόγω τεχνικών προβλημάτων

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός λειτουργίας είναι το σύστημα τελωνείων στο οποίο οι συναλλασσόμενοι πληρώνουν και στη συνέχεια παραλαμβάνουν τα εμπορεύματά τους και γενικότερα τις παραγγελίες τους από το εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες πολίτες, έμποροι και καταστήματα, θα πρέπει να περιμένουν –άγνωστο για πόσο– να αποκατασταθούν οι βλάβες προκειμένου να γίνει ο εκτελωνισμός.

Με σχετικό μήνυμα που έλαβε συναλλασσόμενος (από τον εκτελωνιστή) ενημερώθηκε για το πρόβλημα, στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Αγαπητέ πελάτη, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω προβλήματος στο ηλεκτρονικό σύστημα ICISnet του τελωνείου θα υπάρξει επιπλέον καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας εκτελωνισμού των πακέτων και κατ’ επέκταση των παραδόσεων. Λυπούμαστε για οποιαδήποτε δυσχέρεια σας προκαλεί το γεγονός αυτό».

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τετάρτη (1.9.2021) είχε εντοπιστεί περιορισμένη διαθεσιμότητα των εφαρμογών του ICISnet, λόγω προβλημάτων στις υποδομές της ΓΓΠΣΔΔ. Επίσης την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου η ΑΑΔΕ με ανακοίνωσή της ενημέρωσε για τη μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ICISnet, από Παρασκευή 3.9.21 και ώρα 21.00 έως Δευτέρα 6.9.21 και ώρα 07.30, λόγω εργασιών συντήρησης. Μάλιστα στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι οι ηλεκτρονικές πληρωμές που τυχόν πραγματοποιηθούν σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν θα επεξεργαστούν αμέσως από το ICISnet, αλλά μετά τις  07.30 τη Δευτέρα 6.9.2021. Ωστόσο, όπως φαίνεται τα προβλήματα δεν είχαν αποκατασταθεί μέχρι χθες το απόγευμα. Από την ΑΑΔΕ σημειώνουν ότι το ηλεκτρονικό σύστημα τέθηκε σε κανονική λειτουργία περίπου στις 8.30 χθες το βράδυ.

Σημειώνεται ότι το  ηλεκτρονικό σύστημα ICISnet, τη διαχείριση του οποίου έχει η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) της ΑΑΔΕ, υποστηρίζει την ηλεκτρονική υποβολή και διαχείριση του συνόλου των τελωνειακών παραστατικών και την ηλεκτρονική επικοινωνία διά μέσου της ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων μεταξύ των τελωνειακών αρχών και των εμπλεκομένων οικονομικών φορέων κατά τη διεκπεραίωση των τελωνειακών διαδικασιών και διατυπώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή