Μεγάλη αύξηση επιβατικής κίνησης για Aegean

Μεγάλη αύξηση επιβατικής κίνησης για Aegean

Μετέφερε περισσότερους από 2,3 εκατ. επιβάτες Ιούλιο και Αύγουστο, αριθμός αυξημένος κατά 70% σε σχέση με πέρυσι.

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε η επιβατική κίνηση της Aegean κατά το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου της φετινής χρονιάς, με την αεροπορική να μεταφέρει περισσότερους από 2,3 εκατ. επιβάτες, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 70% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2020. Η αεροπορική προσέφερε συνολικά 3,2 εκατ. θέσεις, μετά την εφαρμογή του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού στην Ευρώπη και την επανεκκίνηση του τουρισμού.

«Με το δίκτυο και τη δραστηριότητά μας υποστηρίξαμε την ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, αμέσως μετά την άρση των βασικών περιορισμών και την εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Ελλάδα είναι από τους προορισμούς που κέρδισαν συγκριτικά με άλλους το στοίχημα της ανάκαμψης. Ομως τόσο η επιμονή της πανδημίας όσο και οι περιορισμοί σε σημαντικές επιμέρους αγορές, όπως π.χ. η Ρωσία, το Ισραήλ και η Αγγλία, περιόρισαν τις πληρότητες. Εχουμε περάσει το σημείο αναστροφής της τάσης στην επιβατική κίνηση, όμως σίγουρα έχουμε ακόμη μπροστά μας σημαντικές δυσκολίες και αβεβαιότητες. Οι επενδύσεις μας συνεχίζονται απρόσκοπτα και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη σταδιακή επιστροφή στη νέα κανονικότητα», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης.

Στο δίκτυο εξωτερικού, η Aegean μετέφερε, σε σχέση με πέρυσι, κατά 108% περισσότερους επιβάτες, δηλαδή 1,2 εκατ. άτομα. Στο δίκτυο εσωτερικού, ο αντίστοιχος αριθμός είναι αυξημένος κατά 39% και διαμορφώνεται σε 1 εκατ. επιβάτες. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εισηγμένη, χαρακτηριστικό των επιδόσεων της περιόδου Ιουλίου και Αυγούστου είναι ότι η αεροπορική μετέφερε περισσότερους επιβάτες σε σχέση με όσους είχε μεταφέρει αθροιστικά τους έξι προηγούμενους μήνες.  Βελτίωση κατέγραψε και ο συντελεστής πληρότητας των πτήσεων για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που ανέρχεται, πλέον, σε 71,7%. Ωστόσο ο συγκεκριμένος δείκτης παραμένει σημαντικά μειωμένος συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, οπότε ήταν 87,2%. Κι αυτό διότι η ανάκαμψη της αγοράς σε πτήσεις προς την Ελλάδα είναι ακόμη μεγαλύτερη από την αύξηση των επιβατών. Σημαντικές επιδόσεις στην επιβατική κίνηση αλλά και στις πληρότητες καταγράφηκαν στις πτήσεις από και προς τις βάσεις της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου αλλά και τη νέα βάση της Aegean στην Κέρκυρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χάσμα μεταξύ των ρυθμών ανάκαμψης της επιβατικής κίνησης και των πτήσεων προς την Ελλάδα καταγράφεται και στα μεγέθη για την κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια, σε σχέση με τις πτήσεις. Κατά το οκτάμηνο της φετινής χρονιάς, η συνολική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ανήλθε σε 6,6 εκατ. επιβάτες, και παρότι ξεπέρασε αυτήν του 2020 (+10,6%), παραμένει χαμηλότερη κατά 61,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Στα 14 μεγαλύτερα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, κατά το φετινό οκτάμηνο, ο αριθμός των διακινηθέντων ταξιδιωτών ξεπέρασε τα επίπεδα του 2020, αλλά εκτιμάται ότι για το σύνολο του έτους, η κίνηση θα παραμείνει μικρότερη κατά 40%, έναντι του 2019. Στον αντίποδα, ο αριθμός των πτήσεων στην Ελλάδα αγγίζει ή ξεπερνάει το 90% αυτών του 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή