Επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ το 2021 από την Infoquest

Επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ το 2021 από την Infoquest

Ενίσχυση μεγεθών αναμένει η εισηγμένη για το σύνολο της χρονιάς

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από 40 έως 50 εκατ. ευρώ θα κυμανθεί το ύψος των επενδύσεων της Infoquest τη φετινή χρονιά, όπως ανέφερε, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη αναλυτών, η διοίκηση της εταιρείας με δραστηριότητα στην πληροφορική, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, στις ταχυδρομικές υπηρεσίες και στην πράσινη ενέργεια. Το πρώτο εξάμηνο οι επενδύσεις της εισηγμένης ανήλθαν στα 9 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς εκτιμάται πως οι κεφαλαιουχικές δαπάνες ενδέχεται να ξεπεράσουν σημαντικά τα 20 εκατ. ευρώ, εάν, μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ολοκληρωθεί η εξαγορά της «Γ.Ε. Δημητρίου», που θα συνοδευθεί με πρόσθετες επενδύσεις της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ. Επίσης, για την ολοκλήρωση του κέντρου διαλογής της ACS στο Αιγάλεω, που αναμένεται να έχει υπερτριπλάσια της σημερινής δυναμικότητα, απαιτείται υπολειπόμενη επένδυση 12 εκατ. ευρώ.

Ακόμη 6 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν για την αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος των φωτοβολταϊκών πάρκων της θυγατρικής Quest Energy και την εξαγορά νέων. Στόχος είναι το συνολικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας να αγγίξει τα 32 MW εγκατεστημένης ισχύος. Το Capex περιλαμβάνει ποσό 3-4 εκατ. ευρώ ως κεφάλαιο κίνησης, με τη διοίκηση της εισηγμένης να αποδίδει το μεγάλο εύρος των 10 εκατ. ευρώ των εκτιμώμενων επενδύσεων (30-40 εκατ. ευρώ), για το σύνολο της χρονιάς, στο γεγονός ότι κάποια έργα δεν είναι ακόμη βέβαιο εάν θα ολοκληρωθούν μέχρι να εκπνεύσει το 2021.

Για το σύνολο του 2021, η Infoquest εκτιμά πως τα οργανικά μεγέθη των ενοποιημένων πωλήσεων, των λειτουργικών κερδών (EBITDA) και της προ φόρων κερδοφορίας θα είναι σε διψήφιο ποσοστό αυξημένα, σε σύγκριση με το 2020. Τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ). υπό την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης της συναλλαγής της Cardlink και λαμβάνοντας υπόψη και την πώληση της συμμετοχής στην εταιρεία ΤΕΚΑ, εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν σημαντικά θετικά κατά ποσό που θα υπερβαίνει συνολικά τα 89 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή