Βραβεία σε δέκα νεοφυείς επιχειρήσεις απονεμήθηκαν στη ΔΕΘ

Βραβεία σε δέκα νεοφυείς επιχειρήσεις απονεμήθηκαν στη ΔΕΘ

Η εταιρεία Orfium, που έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα διαχείρισης μουσικής, αναδείχθηκε «νεοφυής επιχείρηση της χρονιάς»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα νεοφυείς εταιρείες βραβεύτηκαν στον πρώτο διαγωνισμό νεοφυούς επιχειρηματικότητας – Elevate Greece που πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΘ το περασμένο Σάββατο. Οι συγκεκριμένες εταιρείες είναι εγγεγραμμένες στο εθνικό μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων, Elevate Greece, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από 11 μήνες και αποτελεί πρωτοβουλία της κυβέρνησης, με σκοπό τη χαρτογράφηση του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας.

Οι 10 νικήτριες επιχειρήσεις βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα αξίας 252.000 ευρώ, καθώς και με υπηρεσίες από τους επίσημους υποστηρικτές του Elevate Greece που υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ. Ειδικότερα, «νεοφυής επιχείρηση της χρονιάς» αναδείχθηκε η εταιρεία Orfium, που έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα διαχείρισης μουσικής, ενώ «ταχύτερα ανερχόμενη επιχείρηση» αναδείχθηκε η εταιρεία Hack the Box, υπηρεσία εκπαίδευσης σε θέματα κυβερνοασφάλειας. Ως τεχνοβλαστός της χρονιάς αναδείχθηκε η Gnosis Data Analysis PC, ενώ το βραβείο κοινωνικής συνεισφοράς απέσπασε η εταιρεία τεχνολογίας για εφαρμογές ιατρικών εκπαιδευτικών προσομοιώσεων εικονικής πραγματικότητας, ORama VR.

Επιπλέον, το βραβείο «περιβαλλοντικού αντικτύπου» απέσπασε η εταιρεία Augmenta που δραστηριοποιείται στον χώρο της αγροτεχνολογίας, ενώ αυτό της «γυναικείας επιχειρηματικότητας» κέρδισε η εταιρεία Nannuka. H Metis Cyberspace Technology απέσπασε το βραβείο «επιχειρηματικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας», ενώ η Quanta & Qualia/ Magos διακρίθηκε στην κατηγορία «αξιοποίηση τεχνολογιών 4ης βιομηχανικής επανάστασης». Τέλος, το βραβείο «startup hero: επίλυση προκλήσεων από την υγειονομική κρίση Covid-19» έλαβε η Gizelis Robotics που ασχολείται με εφαρμογές ρομποτικής στη μεταποίηση, ενώ ως «κορυφαία νεοφυής επιχείρηση από το οικοσύστημα» αναδείχθηκε η Owiwi. Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο μητρώο 451 νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 4.380 εργαζομένους. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η στήριξη της καινοτομίας και του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων του Elevate Greece αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι «το Elevate Greece αποτελεί πλέον το σημείο αναφοράς για την υποστήριξη της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα».

Το Elevate Greece είναι ένα εργαλείο μέσα από το οποίο η πολιτεία παρέχει εξειδικευμένα κίνητρα στις νεοφυείς επιχειρήσεις, όπως φορολογικές εκπτώσεις για επενδυτικούς αγγέλους (angel investors), σύγχρονο φορολογικό πλαίσιο για μετοχές προαίρεσης (stock options), αλλά και την πρώτη δράση ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους απέναντι στην κρίση της COVID-19. Πλαισιώνεται από ένα δίκτυο επίσημων υποστηρικτών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της καινοτομίας, των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας. Η Eurobank με την ιδιότητα του επίσημου υποστηρικτή βράβευσε με παροχές συνολικής αξίας 50.000 ευρώ τις νικήτριες εταιρείες. Επίσης, παρέχει επιπλέον υπηρεσίες/δράσεις εξωστρέφειας, αξίας 3.000 ευρώ για κάθε μία από τις 10 νικήτριες εταιρείες, εφόσον συμμετάσχουν σε μία από τις πλατφόρμες επιχειρηματικής ανάπτυξης του egg.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή