Επενδυτικές ευκαιρίες στη βιομηχανία διαστημικής τεχνολογίας & εφαρμογών

Επενδυτικές ευκαιρίες στη βιομηχανία διαστημικής τεχνολογίας & εφαρμογών

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πολιτικές της ελληνικής, της γαλλικής και της ευρωπαϊκής κυβέρνησης ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της διαστημικής βιομηχανίας. Τόσο το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης της Ελλάδας, όσο και η στρατηγική της Ευρώπης, προβλέπουν επενδύσεις μέσω των πολλών εφαρμογών της.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα της γαλλικής πρεσβείας και των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διοργανώνει την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 το φόρουμ με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες στη διαστημική βιομηχανία:

Η ψηφιακή μετάβαση, που προβλέπεται στο ελληνικό εθνικό σχέδιο ανάκαμψης, η επίδραση των διαστημικών τεχνολογιών σε χερσαίες και θαλάσσιες πρακτικές (mobility, connectivity, 5G, κλίμα, μέσα ενημέρωσης, earth observation) καθώς και οι διάφορες επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα που έχουν ανακοινωθεί από την ελληνική κυβέρνηση, όπως η ανάπτυξη δικτύου 5G, ο εκσυγχρονισμός του κεντρικού δικτύου και των υπηρεσιών Cloud, η θαλάσσια στρατηγική μέσω του διαστήματος, τα νέα συστήματα παρατήρησης της γης και της θάλασσας, θα είναι τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν.

Στόχος του forum του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου είναι η παρουσίαση της τεχνολογίας, της στρατηγικής των ελληνικών και ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών με σκοπό τη δημιουργία εμπορικών συνεργειών μεταξύ γαλλικών και ελληνικών εταιρειών.  

Συμμετέχουν καταξιωμένοι ομιλητές, από την Ελλάδα και τη Γαλλία, εκπρόσωποι μεγάλων οργανισμών και εταιρειών από τη Γαλλία αλλά και την Ελλάδα.

Θα βρίσκονται στην Ελλάδα, για να συμμετέχουν στο φόρουμ, ο Γενικός Διευθυντής της CNES, του μεγαλύτερου οργανισμού διαστημικών μελετών όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και παγκοσμίως, υψηλόβαθμα στελέχη γαλλικών εταιρειών από την Airbus, την Thales Alenia Space, τη Naval Group, καθώς κι από την AEROSPACE VALLEY.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η γαλλική παρουσία στην Ελλάδα στον τομέα των διαστημικών εφαρμογών είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη. Όπως η Thales Alenia Space η οποία κατέχει συσσωρευμένη τεχνογνωσία 40 ετών και σημαντική εμπειρία στον τομέα του διαστήματος, τις τηλεπικοινωνίες, την πλοήγηση, την παρατήρηση της γης, την επιστήμη & εξερεύνηση, τις τροχιακές υποδομές και τις διαστημικές μεταφορές παρέχει έναν από τους κύριους δορυφόρους επικοινωνιών της Ελλάδας, Hellasat 3, ο οποίος είναι σε λειτουργία από το 2017.

Αντίστοιχα, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η Airbus δραστηριοποιείται στη διαστημική βιομηχανία στην Ελλάδα για πάνω από 20 χρόνια, συνεργαζόμενη ενεργά με ελληνικές εταιρείες στους τομείς του εδάφους, του δορυφορικού εξοπλισμού και των υπηρεσιών διαστημικών εικόνων και στοχεύει αντίστοιχα σε νέες συνεργασίες στην Ελλάδα.

Εκπρόσωποι γαλλικών πανεπιστημίων και εταιρειών θα συμμετέχουν στις συζητήσεις του φόρουμ με αντίστοιχους εκπροσώπους υπουργείων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα τιμήσουν με τη παρουσία τους στο φόρουμ, οι υπουργοί Κ. Πιερρακάκης και Γιάννης Πλακιωτάκης και Νίκος Παπαθανάσης.

Παράλληλα με το forum θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και γαλλικών εταιρειών και φορέων.

Για περισσότερες πληροφορίες www.ccifhel.org.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή