Οι Αμερικανοί έκλεισαν ήδη τις διακοπές των Χριστουγέννων

Οι Αμερικανοί έκλεισαν ήδη τις διακοπές των Χριστουγέννων

Μεγάλη η πληρότητα σε προορισμούς της Καραϊβικής και του Μεξικού

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα Χριστούγεννα απέχουν σχεδόν 100 μέρες και το 2021 δεν αποδείχθηκε ακριβώς η χρονιά που οι περισσότεροι άνθρωποι προσδοκούσαν, εφόσον η πανδημία του κορωνοϊού δεν δείχνει να τελειώνει. Ωστόσο, πολλοί Αμερικανοί είναι έτοιμοι να παρηγορηθούν κάνοντας ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό τους, δηλαδή επικές χριστουγεννιάτικες διακοπές. Οπως επισημαίνει η Μπάρκλεϊ Χίκοξ, συνεταίρος του ταξιδιωτικού συμβουλευτικού γραφείου Local Foreigner, μιλώντας για τα μαζικά αιτήματα κρατήσεων, «όλη την ημέρα κλείνουμε διακοπές στην Καραϊβική και στο Μεξικό, αυτό ακριβώς, Καραϊβική και Μεξικό». 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Πολ Ταμπόβσκι, ιδρυτής του ψηφιακού ταξιδιωτικού γραφείου Skylark. «H ζήτηση είναι πολύ μεγάλη», υπογραμμίζει, ενώ προσθέτει πως υπάρχουν και πολλές ανωμαλίες. Φέτος οι Αμερικανοί τουρίστες έχουν λιγότερες επιλογές από ό,τι συνήθως. Το να κατευθυνθούν στην Ευρώπη για σκι ή να επισκεφθούν άλλους χειμερινούς προορισμούς εκεί τους φαίνεται πολύ ριψοκίνδυνο, όπως επισημαίνει ο Πολ Ταμπόβσκι, προσθέτοντας ότι οι πελάτες του αρρωσταίνουν και μόνον με την ιδέα πως μπορεί οι διακοπές τους να ακυρωθούν και να επαναπρογραμματιστούν. 

Ακόμα κι αν ο εσωτερικός τουρισμός είναι το ασφαλέστερο στοίχημα, δεν μπορεί κανείς να τους εγγυηθεί πως θα υπάρχει αρκετό χιόνι τον Δεκέμβριο στα χιονοδρομικά κέντρα ή ότι η θερμοκρασία θα είναι αρκετά υψηλή οπουδήποτε βόρεια της Φλόριντας, ούτως ώστε να μπορούν να κολυμπήσουν. «Στην εταιρεία μου, ένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είχε παράδοση να δαπανά, λόγου χάριν, 250.000 δολάρια σε ένα ταξίδι στο Βιετνάμ, αλλά πλέον φέτος θα προτιμήσει το κοντινό Μαϊάμι», λέει ο Πολ Ταμπόβσκι. Η δε Μπάρκλεϊ Χίκοξ τονίζει ότι «όταν οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν τι είναι ασφαλέστερο για τις διακοπές τους, ξέρουμε πως δεν θέλουν να ενημερωθούν σχετικά με τις υγειονομικές πολιτικές για την πανδημία του κορωνοϊού». 

Αντιθέτως, όπως υπογραμμίζει η ίδια, «όταν αναφέρονται σε ένα ασφαλές στοίχημα, εννοούν πως θέλουν κάτι αξιόπιστο, δηλαδή να γνωρίζουν πως ο καιρός θα είναι καλός και οι συνοριακές πολιτικές δεν θα μεταβληθούν. Οπότε, ουσιαστικά στρέφονται στο Μεξικό και στην Καραϊβική». 

Εν τω μεταξύ, οι ξενοδοχειακές μονάδες απαιτούν αστρονομικά ποσά για όσα δωμάτια απομένουν ακόμα αδιάθετα, και δεν είναι και πολλά. 

Στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Γρεναδίνων και του Αγίου Βικεντίου η διανυκτέρευση την περίοδο Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς στη μονάδα «Μάνταριν Οριένταλ Κανούαν» ξεκινά από 4.500 δολάρια, δηλαδή τετραπλάσια από τις τιμές Νοεμβρίου. Στις Μπαχάμες, για ένα δωμάτιο με θέα θάλασσα στο «Φορ Σίζονς Οσιαν Κλαμπ», το οποίο συνήθως τιμάται στα 1.000 δολάρια τη βραδιά, τώρα για την προαναφερθείσα περίοδο απαιτούνται 2.500 δολάρια. Ο Λάι Ρόουαν, του οποίου το ταξιδιωτικό συμβουλευτικό γραφείο Savanti Travel εξυπηρετεί τους πάρα πολύ πλούσιους ταξιδιώτες με έδρα την Μπέι Ερια στην Καλιφόρνια, επισημαίνει πως υπάρχει κι ένας ακόμα περιορισμός στην επιλογή τόπου: «Ηδη η Χαβάη είναι υπερπλήρης και εννοώ αυτό ακριβώς το πράγμα». 

Η πραγματικότητα φέτος έγκειται στο ότι η οργάνωση των χριστουγεννιάτικων διακοπών τον Σεπτέμβριο είναι ήδη καθυστερημένη. Οπως παρατηρεί ο Πολ Ταμπόβσκι, «ορισμένοι άνθρωποι είχαν πολύ νωρίς προγραμματίσει τις φετινές χειμερινές διακοπές τους, έχοντας την εμπειρία του εγκλεισμού πέρυσι. Ολοι οι υπόλοιποι πρέπει να κάνουν επιλογές από μια ευρύτερη γκάμα προορισμών και να μην επιμένουν στο ότι θέλουν να πάνε μόνο στα Μπαρμπέιντος ή να καταλύσουν σε συγκεκριμένο δωμάτιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή