Ενισχύθηκαν λόγω Fed οι αγορές της Ευρώπης

Ενισχύθηκαν λόγω Fed οι αγορές της Ευρώπης

Σε άνοδο οι τιμές του πετρελαίου χάρις στην εντεινόμενη ζήτηση καυσίμων

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πλην εκείνου του Λονδίνου, με τους επενδυτές να συναλλάσσονται στον απόηχο της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). H Fed ανέφερε ότι βρίσκεται καθ’ οδόν για να αποσύρει το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων φέτος, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρατείνει τη διάρκειά του, σε περίπτωση κατά την οποία η οικονομία θα το χρειαστεί.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίασή του με άνοδο της τάξεως του 0,93%, ενώ στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού επικρατούσαν ανάλογες τάσεις.

Ο Dow Jones και ο S&P 500 είχαν αργά χθες το βράδυ πριν από το κλείσιμο άνοδο 1,59% και 1,29% αντιστοίχως. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι τιμές των μετοχών είχαν περιορίσει τα κέρδη τους έπειτα από δημοσίευμα ότι οι κινεζικές αρχές δείχνουν απρόθυμες να διασώσουν τον προβληματικό κολοσσό Evergrande, ακόμα και αφότου το Πεκίνο διοχέτευσε πιο πολύ ρευστό στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι δε αρμόδιοι αξιωματούχοι για τη ρύθμιση του κλάδου έδωσαν εντολή στην κτηματομεσιτική εταιρεία να αποφύγει βραχυπροθέσμως την πτώχευση.

Το ευρώ ενισχύθηκε προς το δολάριο κατά 0,4% στο 1,1735 δολάριο. Oι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στη διεθνή αγορά ενισχύθηκαν χθες και τον τόνο έδωσαν οι βρετανικοί τίτλοι. Η απόδοση του δεκαετούς βρετανικού ανήλθε 0,90% πρώτη φορά μετά τον Μάιο, διότι η Τράπεζα της Αγγλίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξήσει το κόστος δανεισμού εντός του τρέχοντος έτους, ώστε να ανακόψει την αναρρίχηση του πληθωρισμού.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,07%, ενώ με άνοδο έκλεισαν οι λοιποί δείκτες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με 0,88%, με 0,98% στο Παρίσι ο CAC 40, με 1,41% ο FTSE MIB στο Μιλάνο και με 0,78% ο IBEX στη Μαδρίτη.

Τέλος, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» ανήλθαν χάρις στην εντεινόμενη ζήτηση καυσίμων και στην αναδίπλωση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ λόγω συνεχιζόμενων προβλημάτων στην παραγωγή του Κόλπου του Μεξικού μετά δύο τυφώνες. Το αργό Ν. Υόρκης ενισχύθηκε 1,14% στα 73,05 δολάρια το βαρέλι και το πετρέλαιο τύπου Brent κατά 0,8% στα 76,80 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή