Αύξηση τζίρου 42% για Noval Property

Αύξηση τζίρου 42% για Noval Property

Η εταιρεία εξετάζει τις επιλογές της για τη χρηματοδότηση επενδυτικού προγράμματος άνω των 150 εκατ. ευρώ

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις εναλλακτικές επιλογές της, μεταξύ των οποίων και την έκδοση ομολογιακού δανείου, εξετάζει η διοίκηση της Noval Property ΑΕΕΑΠ του ομίλου Βιοχάλκο αναφορικά με τη χρηματοδότηση του ιδιαίτερα σημαντικού επενδυτικού προγράμματος που δρομολογείται αυτήν την περίοδο και εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 150 εκατ. ευρώ. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί τόσο η ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου κτιρίου γραφείων στο Μαρούσι όσο και το Πάρκο Πολιτισμού στην οδό Πειραιώς, στις παλιές εγκαταστάσεις του ομίλου Βιοχάλκο, αλλά και σειρά από άλλα αναπτυξιακά έργα που έχει εκπονήσει η εταιρεία. Παράλληλα, στόχος είναι και η είσοδος των μετοχών της Noval στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κάτι που θα πρέπει να αναμένεται εντός του 2022, πιθανότερα όμως προς το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο, η Noval Property σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 42% σε 8,9 εκατ. ευρώ, από 6,3 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Παράλληλα, η εταιρεία κατέγραψε ζημίες προ φόρων της τάξεως του 1,7 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 0,2 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού πρώτου εξαμήνου διατηρήθηκε το μέτρο της υποχρεωτικής μείωσης ενοικίου για εμπορικά και ξενοδοχειακά ακίνητα.

Από τις επενδύσεις που αναμένεται να «τρέξουν» τους αμέσως επόμενους μήνες είναι η ανάπτυξη πάρκου γραφείων βιοκλιματικού χαρακτήρα. Η ανάπτυξη αυτή θα υλοποιηθεί στην έκταση όπου βρίσκεται το ακίνητο της πρώην Kodak στην περιοχή του Αμαρουσίου, για το οποίο έχει πλειοδοτήσει η Noval, σε κοινοπραξία με την επενδυτική εταιρεία Brooklane Capital, προσφέροντας το ποσό των 28,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Noval, η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους και ήδη έχουν αρχίσει οι προκαταρκτικές εργασίες σχεδιασμού.

Αλλη μία επένδυση που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα είναι η αξιοποίηση κτιρίου επιφανείας 4.300 τ.μ. στην οδό Αρδηττού 40-42 στο κέντρο της Αθήνας (Μετς). Το ακίνητο αναμένεται να μετατραπεί σε κτίριο επιπλωμένων διαμερισμάτων, που θα εκμισθώνονται σε ξένους πελάτες, κατά το μοντέλο της επιτυχημένης λειτουργίας του κτιρίου k29 της Noval στην περιοχή της Πλ. Καραϊσκάκη. Το ακίνητο στην οδό Αρδηττού βρίσκεται πλησίον του Παναθηναϊκού Σταδίου, προσφέρει θέα στην Ακρόπολη, στον Λυκαβηττό αλλά και στο Ζάππειο και ως εκ τούτου προσφέρεται για τουριστική αξιοποίηση. Το συγκεκριμένο κτίριο είναι ιδιοκτησίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Εργου (ΚΙΚΠΕ) κατά 75% και κατά 25% της εταιρείας ΜΕΠΑΛ Α.Ε. Η Noval το μισθώνει από το 2019 με σύμβαση διάρκειας δεκαπέντε ετών, με προοπτική ανανέωσης για άλλα δέκα χρόνια, ήτοι 25 συνολικά.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία αναμένει αυξημένα έσοδα κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2021, καθώς από τον Ιούλιο και σταδιακά και τον Αύγουστο ξεκίνησε η λειτουργία της επέκτασης του εμπορικού κέντρου River West στη Λ. Κηφισού. Το River West Open αναπτύχθηκε σε όμορο οικόπεδο, προσθέτοντας 19.000 τ.μ. καθαρών εκμισθώσιμων εμπορικών χώρων, εκ των οποίων 17.450 τ.μ. αφορούν εμπορικά καταστήματα και περίπου 1.550 τ.μ. χώρους εστίασης. Μαζί με το όμορο ΙΚΕΑ δημιουργείται πλέον ο μεγαλύτερος εμπορικός πόλος στη χώρα, με 62.050 τ.μ. Ηδη, πάντως, το νέο εμπορικό πάρκο έχει μισθωθεί σε ποσοστό 80%. Συγκεκριμένα, 5.016 τ.μ. έχει μισθώσει η αλυσίδα αθλητικών ειδών Decathlon (θα πρόκειται για τη «ναυαρχίδα» της εταιρείας στην Ελλάδα), 4.600 τ.μ. μισθώνονται από την αλυσίδα «Μουστάκας» και επιπλέον 2.170 τ.μ. από την «Κωτσόβολος». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή