Sold out οι βίλες, προκαταβολές για το 75% του Πύργου στο Ελληνικό 

Sold out οι βίλες, προκαταβολές για το 75% του Πύργου στο Ελληνικό 

Κέρδη 224,6 εκατ. ευρώ κατέγραψε το α΄ εξάμηνο η Lamda Development

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με το καλημέρα» ξεκίνησε η Lamda Development την απόσβεση της επένδυσης για την απόκτηση των δικαιωμάτων της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Συγκεκριμένα, μετά την απόκτηση της «Ελληνικό Α.Ε.» στις 25 Ιουνίου, αντί ποσού 300 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση της σχετικής συμφωνίας, συνολικού ύψους 915 εκατ. ευρώ, η εισηγμένη κατέγραψε κέρδη συνολικού ύψους 306 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στην αξία μέρους του ενεργητικού της «Ελληνικό Α.Ε.», η οποία πλέον ενοποιείται στον ισολογισμό της Lamda Development. Ετσι, τα κέρδη μετά από φόρους κατά το πρώτο εξάμηνο ανήλθαν σε 224,6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 5,6 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ειδικότερα, το ποσό των 306 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στην εκτίμηση της αξίας των επενδυτικών ακινήτων τής «Ελληνικό Α.Ε.» και συγκεκριμένα των εμπορικών κέντρων (Vouliagmeni Mall, Marina Galleria, το εμπορικό πάρκο που θα αναπτυχθεί σε κοινοπραξία με τον όμιλο Φουρλή), των γραφείων (π.χ. κτίριο γραφείων ομίλου της Τρ. Πειραιώς), του ολοκληρωμένου τουριστικού θερέτρου-καζίνο, καθώς και των χρήσεων που σχετίζονται με τα σχολεία και τον αθλητισμό. Πρόκειται για κτίρια των οποίων η κατασκευή θα ξεκινήσει σταδιακά από το πρώτο εξάμηνο του 2022 και μετά. Αντιθέτως, οι υπεραξίες που θα προκύψουν από τις οικιστικές αναπτύξεις θα παρουσιάζονται στα αποτελέσματα μετά την υπογραφή της συμφωνίας πώλησης και την έναρξη της κατασκευής τους.

Εν τω μεταξύ, τα δυνητικά μελλοντικά έσοδα της Lamda Development, μόνο από τις πρώτες αναπτύξεις κατοικιών στο Ελληνικό, υπολογίζονται ήδη σε 685 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία, για τα διαμερίσματα του Πύργου της Μαρίνας (Marina Tower), που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές ενδιαφερόμενων αγοραστών για το 75% της πωλούμενης επιφάνειας και αντιστοιχούν σε δυνητικά μελλοντικά έσοδα της τάξεως των 338 εκατ. ευρώ (με την ολοκλήρωση των σχετικών αγοραπωλησιών). Αντίστοιχα, για τις 27 πολυτελείς βίλες που θα αναπτυχθούν στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού έχουν κατατεθεί προκαταβολές για το σύνολο αυτών, με τα δυνητικά μελλοντικά έσοδα να ανέρχονται σε 345 εκατ. ευρώ.

Θετικά είναι και τα μηνύματα από την πορεία των εμπορικών κέντρων του ομίλου, καθώς μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία των καταστημάτων, τον φετινό Ιούνιο, ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων και η συνολική επισκεψιμότητά τους αυξήθηκαν κατά 24% και 9%, αντίστοιχα, συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2020. Επίσης, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων ενισχύθηκε με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 13% και 28%, αντίστοιχα. Συνολικά ο τζίρος των καταστημάτων το φετινό καλοκαίρι κινήθηκε σε επίπεδο χαμηλότερο κατά μόλις 10%-15% της αντίστοιχης περιόδου του 2019. Μάλιστα το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, στο σύνολο των εμπορικών κέντρων, ποσοστό 25% των καταστημάτων κατέγραψε αύξηση πωλήσεων σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Η δε συνολική επισκεψιμότητα σε σύγκριση με πέρυσι αυξήθηκε κατά 5% τον Ιούλιο και κατά 22% τον Αύγουστο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή