Η στρατηγική επένδυση της JTI και η «ψήφος εμπιστοσύνης» στην ελληνική Οικονομία επί 40 χρόνια

Η στρατηγική επένδυση της JTI και η «ψήφος εμπιστοσύνης» στην ελληνική Οικονομία επί 40 χρόνια

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επένδυση στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ – από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές βιομηχανικές επενδύσεις στη Β. Ελλάδα – και η οικοδόμηση μέσα σε μια τριετία ενός ισχυρού παραγωγικού και εξαγωγικού προφίλ σε μια κρίσιμη συγκυρία διεθνώς, δικαιώνει την απόφαση της JTI να συμπεριλάβει την Ξάνθη στο portfolio των εργοστασίων της.

Από το 2018, οπότε η ΣΕΚΑΠ πέρασε στα χέρια της JTI, άλλαξε καθοριστικά το επιχειρησιακό, παραγωγικό και εξαγωγικό μοντέλο του εργοστασίου, χάρις στα 30 και πλέον εκατ.$ που επενδύθηκαν στον ολοκληρωτικό μετασχηματισμό του, στην προσαρμογή του στα υψηλά εργοστασιακά πρότυπα της εταιρείας και στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητάς του. 

Πέραν των νέων γραμμών παραγωγής, της διασφάλισης των θέσεων εργασίας και της συνεχούς ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, η επένδυση της JTI επικεντρώνεται και στην αύξηση της εξαγωγικής δράσης με το 60% της παραγωγής να προορίζεται για χώρες της Ευρώπης.

Επενδύουμε στην Ελλάδα 40 χρόνια

Η επένδυση της JTI στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1981 με την εμπορική – εισαγωγική παρουσία της εταιρείας και παράλληλα με τη συστηματική προμήθεια ποιοτικών ελληνικών καπνών για τα προϊόντα της ανά τον κόσμο.

Η JTI είναι σήμερα η Νο 2 εταιρεία στην ελληνική αγορά καπνικών προϊόντων και η 1η στην κατηγορία των συμβατικών  προϊόντων καπνού.

Η JTI απασχολεί άμεσα στην Ελλάδα 300 εργαζομένους ενώ συνεισφέρει κάθε χρόνο πάνω από το 2% των συνολικών δημοσίων εσόδων (από το φόρο καπνού και ΦΠΑ). 

Με αυτή την επένδυση η JTI αποδεικνύει εμπράκτως την εμπιστοσύνη της στη χώρα, στηρίζει την ελληνική παραγωγή καπνού και το ανθρώπινο δυναμικό στον κλάδο, από την καλλιέργεια έως το σημείο πώλησης. Παράλληλα, συμβάλλει στην Κοινότητα και την τοπική οικονομία έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του κρίσιμου ρόλου που καλείται να διαδραματίσει κερδίζοντας το «στοίχημα» της συνεργασίας Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα. – Έχει αναγνωριστεί ως ο Νο.1 «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα το 2021.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή