Ο Βασίλειος Ράπανος εξελέγη πρόεδροςτης Ενωσης Τραπεζών

Ο Βασίλειος Ράπανος εξελέγη πρόεδροςτης Ενωσης Τραπεζών

Τον Βασίλειο Ράπανο εξέλεξε πρόεδρο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών το νέο διοικητικό συμβούλιο που συγκροτήθηκε σε σώμα με διετή θητεία, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Βασίλειο Ράπανο εξέλεξε πρόεδρο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών το νέο διοικητικό συμβούλιο που συγκροτήθηκε σε σώμα με διετή θητεία, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες. Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Παύλος Μυλωνάς, ενώ το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο με διετή θητεία απαρτίζεται από τους διευθύνοντες συμβούλους των τραπεζών-μελών της Ενωσης. Συγκεκριμένα το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από τους Χρήστο Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς), Βασίλειο Ψάλτη (Alpha Bank), Φωκίωνα Καραβία (Eurobank), Θεόδωρο Πανταλάκη (Τράπεζα Αττικής), Αντώνιο Βαρθολομαίο (Παγκρήτια Τράπεζα), Peter Yeates (HSBC), Δημήτριο Κυπαρίσση (Optima Bank), Αιμίλιο Κυριάκου (Citi Ελλάδας) και Βασίλειο Τραπεζάνογλου (πρόεδρος της Vivabank).

Το νέο διοικητικό συμβούλιο που συγκροτήθηκε σε σώμα θα έχει διετή θητεία.

Σε δήλωσή του ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΤ Βασίλειος Ράπανος σημείωσε ότι «η διαρκής ανταπόκριση του τραπεζικού συστήματος αλλά και της ίδιας της Ενωσης σε κρίσιμες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία περιστάσεις εγγυώνται ότι αυτή θα ανταποκριθεί το ίδιο επιτυχημένα και στις πολλές προκλήσεις και ευκαιρίες που μας επιφυλάσσει το μέλλον». «Οπως στο παρελθόν, έτσι και τώρα θα συνεργαστώ με όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά και τα υπόλοιπα καταστατικά όργανα της ΕΕΤ με προσήλωση σε βασικές αρχές, όπως η σκληρή και μεθοδική δουλειά, η συνέπεια, η λογοδοσία, ο αλληλοσεβασμός και η επιδίωξη επίτευξης συναινέσεων. Η ΕΕΤ έχει ήδη συμπληρώσει 93 χρόνια ενεργού δράσης και σταθερός μας στόχος παραμένει να διατηρήσει την καίρια σημασία και λειτουργία της και να συνεχίσει αμείωτα την προσφορά της», κατέληξε ο κ. Ράπανος.

Στον απολογισμό του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΕΤ Γεώργιος Χαντζηνικολάου τόνισε ότι «το τραπεζικό σύστημα ανταποκρίθηκε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις αυξημένες ανάγκες στήριξης της ελληνικής οικονομίας που δημιούργησε η κρίση της πανδημίας με την παροχή ρεκόρ ρευστότητας που ξεπέρασε το 20 δισ. ευρώ, αλλά και με την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέσω της προσωρινής αναστολής πληρωμής δόσεων. Παράλληλα, και εν μέσω πανδημίας, συνεχίστηκε με επιτυχία και ταχύτητα η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, και ως διοικητικό συμβούλιο συμβάλαμε αποτελεσματικά στη διαμόρφωση του νέου πτωχευτικού νόμου. Τέλος, θέσαμε τις βάσεις για την εκ βάθρων ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό της Ενωσης με τη συνδρομή της συμβουλευτικής εταιρείας ΜcKinsey. Στη σημερινή γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε το πρώτο σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και τα ηνία του διοικητικού συμβουλίου αναλαμβάνουν πλέον οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μελών μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή