Με άνοδο πωλήσεων έκλεισε το 9μηνο για τον όμιλο Jumbo

Με άνοδο πωλήσεων έκλεισε το 9μηνο για τον όμιλο Jumbo

Με αύξηση πωλήσεων 8% έκλεισε το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2020 για την Jumbo, με τον όμιλο πάντως να έχει πλέον –όσον αφορά ειδικά τον μήνα Σεπτέμβριο–χαμηλότερες επιδόσεις στις χώρες εκτός Ελλάδας.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αύξηση πωλήσεων 8% έκλεισε το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2020 για την Jumbo, με τον όμιλο πάντως να έχει πλέον –όσον αφορά ειδικά τον μήνα Σεπτέμβριο–χαμηλότερες επιδόσεις στις χώρες εκτός Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις βαλκανικές αγορές που δραστηριοποιείται ο όμιλος λαμβάνονται για πρώτη φορά φέτος μέτρα περιορισμού στην κίνηση της αγοράς για την αντιμετώπιση της COVID-19, κάτι που δεν συνέβη εκτεταμένα το 2020.

Ειδικότερα, στην Ελλάδα οι πωλήσεις το εννεάμηνο του 2021 ενισχύθηκαν σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2020 κατά 3%, ενώ ειδικά τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών που γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, αυξήθηκαν κατά 6%.

Χαμηλότερες επιδόσεις τον Σεπτέμβριο στις βαλκανικές αγορές, όπου λαμβάνονται μέτρα περιορισμού στην κίνηση της αγοράς.

Στην Κύπρο οι πωλήσεις κατά τον Σεπτέμβριο του 2021 εμφανίζονται αυξημένες κατά περίπου 6% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Οι πωλήσεις κατά το εννεάμηνο του 2021 είναι αυξημένες κατά περίπου 9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Στη Βουλγαρία οι πωλήσεις της Jumbo υποχώρησαν τον φετινό Σεπτέμβριο κατά 8% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ στο εννεάμηνο ήταν ενισχυμένες κατά 9% περίπου.

Στη Ρουμανία οι πωλήσεις υποχώρησαν τον Σεπτέμβριο κατά 1%, ενώ στο εννεάμηνο είναι αυξημένες κατά 20%. Αυτό, ωστόσο, που προβληματίζει τη διοίκηση του ομίλου είναι από τις 28 Σεπτεμβρίου τα καταστήματα της Jumbo στις περιοχές Τιμισοάρα και Βολουντάρι λειτουργούν με περιορισμένο ωράριο λόγω μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Στην ανακοίνωσή του για την πορεία του εννεαμήνου ο όμιλος δεν παραλείπει να αναφερθεί για μια ακόμη φορά στα προβλήματα με το κόστος των ναύλων και στις ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες. «Τα προβλήματα στην τροφοδοτική αλυσίδα όχι μόνο δεν έχουν την τάση να επιλυθούν, αλλά οι καταστάσεις συχνά γίνονται χαοτικές. Το κόστος της ενέργειας συνεχίζει την ανοδική πορεία. Οι πρώτες ύλες και το μεταφορικό κόστος διατηρούνται σε ιστορικά απαράδεκτα επίπεδα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι «το πρόβλημα οξύνεται περαιτέρω στις χώρες των Βαλκανίων, όπου το διαθέσιμο εισόδημα είναι παραδοσιακά χαμηλό»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή