Στο ραντάρ των Ελλήνων CEOs εξαγορές και συγχωνεύσεις

Στο ραντάρ των Ελλήνων CEOs εξαγορές και συγχωνεύσεις

Μεγαλύτερη βεβαιότητα από την προ πανδημίας εποχή για την προοπτική ανάπτυξης της χώρας εμφανίζουν οι Ελληνες διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ πολύ πιο ανοιχτοί –σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια–εμφανίζονται σε ό,τι αφορά τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις.

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγαλύτερη βεβαιότητα από την προ πανδημίας εποχή για την προοπτική ανάπτυξης της χώρας εμφανίζουν οι Ελληνες διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ πολύ πιο ανοιχτοί –σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια–εμφανίζονται σε ό,τι αφορά τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις. Με την πανδημία ακόμη να επηρεάζει τη ζωή μας και τις επιχειρηματικές αποφάσεις, κεντρικό ρόλο στη στρατηγική των εταιρειών και τις επενδύσεις διαδραματίζει ο ψηφιακός μετασχηματισμός και οι νέες μορφές εργασίας, όπως η τηλεργασία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την 7η έρευνα CEO Outlook της KPMG, τα βασικά ευρήματα της οποίας παρουσιάστηκαν χθες το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου, οι Ελληνες CEOs παρουσιάζουν αυξημένη βεβαιότητα για την προοπτική ανάπτυξης της χώρας τους με ποσοστό 82% σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα (66%).

Σε ποσοστό 80% οι Ελληνες CEOs δηλώνουν αισιοδοξία για την προοπτική ανάπτυξης της δικής τους εταιρείας και οι εξαγορές και συγχωνεύσεις φαίνεται ότι είναι κρίσιμες για τη στήριξη της ανάπτυξης και την απόκτηση ψηφιακών δυνατοτήτων. Το 84% των Ελλήνων CEOs (και το 87% παγκοσμίως) δηλώνει ότι θέλει να συνάψει συμφωνίες μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.

Το 46% δηλώνει ότι η πλειονότητα των εργαζομένων θα εργάζεται εξ αποστάσεως δύο ημέρες την εβδομάδα.

Οι συνεργασίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα, το 74% των Ελλήνων CEOs (και το 70% παγκοσμίως) κρίνει σημαντική τη σύναψη νέων συνεργασιών προκειμένου να διατηρηθεί ο ρυθμός του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Το 46% των Ελλήνων CEOs (και το 30% των CEOs παγκοσμίως) σχεδιάζει επενδύσεις άνω του 10% των εσόδων τους με στόχο να γίνουν οι επιχειρήσεις τους πιο βιώσιμες.

Εξάλλου το 46% των Ελλήνων CEOs (και το 37% παγκοσμίως) δηλώνει ότι η πλειονότητα των εργαζομένων θα εργάζεται εξ αποστάσεως δύο ημέρες την εβδομάδα και το 56% (και το 51% παγκοσμίως) αναζητάει επενδύσεις σε κοινούς χώρους γραφείων.

Η έρευνα 2021 CEO Outlook της KPMG παρέχει τις σε βάθος εκτιμήσεις 1.325 παγκόσμιων διευθυνόντων συμβούλων και 50 Ελλήνων που εργάζονται σε μεγάλες εταιρείες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της οικονομίας για τα επόμενα τρία χρόνια. Οι CEOs προέρχονται από εταιρείες με ετήσια έσοδα πάνω από 500 εκατ. δολάρια.

Οι 50 CEOs από την Ελλάδα που συμμετείχαν στην έρευνα προέρχονται από τους ακόλουθους 11 κλάδους: διαχείριση περιουσίας, αυτοκινητοβιομηχανία, τραπεζική, λιανική, ενέργεια, υποδομές, ασφάλειες, βιοεπιστήμες, μεταποίηση, τεχνολογία και τηλεπικοινωνίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή