Τουρίστες από τον Μάρτιο θα φέρει η TUI

Τουρίστες από τον Μάρτιο θα φέρει η TUI

Από τα τέλη Μαρτίου θα ξεκινήσει φέτος η TUI την πώληση πακέτων για διακοπές σε επιλεγμένους προορισμούς στην Ελλάδα

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια συμφωνία με τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό tour operator, την TUI A.G., συνεχίζεται η προσπάθεια του Ελληνα υπουργού Τουρισμού, Β. Κικίλια, να ξεκινήσει την επόμενη θερινή τουριστική σεζόν ίσως νωρίτερα από ποτέ και συγκεκριμένα στις αρχές Μαρτίου. Εχουν προηγηθεί αντίστοιχες συμφωνίες με βρετανικά τουριστικά γραφεία και θα ακολουθήσουν κι άλλες, αναφέρουν πηγές του υπουργείου. Εφόσον δεν υπάρξει κάποια απρόοπτη επιδημιολογική ή άλλη εξέλιξη, η έναρξη των πτητικών προγραμμάτων και των τουριστικών πακέτων διακοπών τόσο νωρίς στη σεζόν θα δώσει παραπάνω τρεις μήνες από αυτούς που είχε ο ελληνικός τουρισμός το 2020 και το 2021 και τουλάχιστον ένα μήνα σε σχέση με το 2019, οδηγώντας έτσι στον δραστικό περιορισμό της εποχικότητας της τουριστικής κίνησης.

Χθες Τρίτη, ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού με το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου και διευθυντή Οικονομικών (CFO) της TUI Group, Sebastian Ebel, και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής και διευθυντή Εταιρικών και Εξωτερικών Υποθέσεων του ομίλου, Thomas Ellerbeck.

Βασικός στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι η νέα τουριστική σεζόν να ξεκινήσει αρχές Μαρτίου.

Ο υπουργός συμφώνησε με τα ανώτατα στελέχη του ομίλου ότι για το 2022 η TUI θα ξεκινήσει σε επιλεγμένους ελληνικούς προορισμούς από τα τέλη Μαρτίου. Οι Ebel και Ellerbeck χαρακτήρισαν την Ελλάδα έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς της TUI παγκοσμίως και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι την επόμενη τουριστική περίοδο ο όμιλος θα ξεπεράσει το ορόσημο των 3 εκατομμυρίων επισκεπτών στη χώρα μας, που είχε επιτευχθεί το 2019.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν και θέματα συνεργασίας που αφορούν την TUI Academy στην Αθήνα, καθώς και θέματα βιωσιμότητας, όπου και αναλύθηκε το έργο του TUI Care Foundation συνολικά και ειδικότερα το πρόγραμμα βιώσιμου τουρισμού του ομίλου στην Κρήτη, το οποίο συνδέει τον τουρισμό με την αγροτική και την αλιευτική δραστηριότητα, προσφέροντας στους επισκέπτες του νησιού μια αυθεντική βιωματική τουριστική εμπειρία.

Ο Β. Κικίλιας προέβαλε επίσης τις δυνατότητες ανάδειξης της Αθήνας ως προορισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαίτερα κατά τους φθινοπωρινούς και τους χειμερινούς μήνες, με τα στελέχη της TUI να εκφράζουν το έντονο ενδιαφέρον τους γι’ αυτή την προοπτική, εξηγούν πηγές του υπουργείου.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνάντηση με την πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, Λαμπρινή Καρανάσιου-Ζούλοβιτς, και τον γενικό γραμματέα της Ενωσης, Ευγένιο Βασιλικό, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ο Β. Κικίλιας παρουσίασε στους εκπροσώπους των ξενοδόχων την πρόταση της TUI και συμφωνήθηκε να προγραμματιστεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα συνάντηση εργασίας μεταξύ των δύο φορέων, για την περαιτέρω ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή