Στεγαστικές λύσεις που ταιριάζουν σε κάθε ανάγκη
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
στεγαστικές-λύσεις-που-ταιριάζουν-σε-561539293

Στεγαστικές λύσεις που ταιριάζουν σε κάθε ανάγκη

Αν τον τελευταίο καιρό παρατηρείτε με ενδιαφέρον τα κτίρια που υψώνονται το ένα μετά το άλλο στη γειτονιά σας, αν αναρωτιέστε πως είναι από μέσα τα διαμερίσματα της καινούριας πολυκατοικίας στη γωνία, αν ανησυχείτε πως φέτος δεν θα καταφέρετε να αποφύγετε την αύξηση ενοικίου, ίσως ήρθε επιτέλους η κατάλληλη στιγμή να αγοράσετε το δικό σας σπίτι. Αρωγός στην υλοποίηση του ονείρου σας προτίθεται να είναι η Εθνική Τράπεζα, που εδώ και 180 χρόνια έχει βοηθήσει τους περισσότερους Έλληνες να αγοράσουν σπίτι.

Την τρέχουσα περίοδο, παρά την οικονομική αστάθεια που προκαλεί η πανδημία, η ελληνική αγορά κατοικίας παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία. Τα τελευταία τριάμισι χρόνια παρατηρείται άνοδος των εμπορικών τιμών των κατοικιών κατά 19%, ενώ μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2021 σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 4%. Αύξηση που πιθανότατα θα συνεχιστεί καθώς η ελληνική οικονομία ανακάμπτει από την κρίση. Στην αλλαγή σκηνικού, ύστερα από μακροχρόνια πτώση των τιμών ακινήτων, συνέβαλε η πρόσφατη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Την ίδια ώρα, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων διατηρούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και αυτό συνεπάγεται χαμηλό κόστος δανεισμού για τα νοικοκυριά, τα οποία περιόρισαν τα καταναλωτικά τους έξοδα και ενίσχυσαν τις αποταμιεύσεις τους στη διάρκεια της πανδημίας. Αντίθετα, οι τραπεζικές καταθέσεις έχουν εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη. Κατά συνέπεια, το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι φυσικό να στρέφεται προς την αγορά ακινήτων.

Στεγαστικές λύσεις που ταιριάζουν σε κάθε ανάγκη-1

Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται και η κατασκευαστική δραστηριότητα στην χώρα μας, έπειτα από την πτώση που σημείωσε την περίοδο των αυστηρών lockdown. Μόνο τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2021 ο αριθμός των οικοδομικών αδειών για ανέγερση κατοικιών ανά την Ελλάδα ανήλθε σε 8.000, δηλαδή 46% πάνω από το αντίστοιχο τετράμηνο του 2020. Τα ισχυρά φορολογικά κίνητρα, όπως το πάγωμα του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων έως το τέλος του 2022, η κατάργηση του φόρου γονικών παροχών-δωρεών ως €800.000 από τον Ιανουάριο του 2021 και η αναστολή ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για άδειες που θα εκδοθούν έως το τέλος του επόμενου έτους, καθιστούν τη συγκυρία ιδανική για αγορά κατοικίας.

Αν λοιπόν αισθάνεστε ότι ήρθε η στιγμή να κάνετε το μεγάλο βήμα, η Εθνική Τράπεζα είναι εδώ για να εξασφαλίσει ότι τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά σας. Τα στεγαστικά πακέτα της Τράπεζας προσφέρουν, μεταξύ άλλων, ποσοστό χρηματοδότησης έως και 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου από 2,80%, διάρκεια δανείου έως και 40 έτη για χαμηλότερη δόση, δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης (ολικής ή μερικής) χωρίς επιβαρύνσεις, ευελιξίες αποπληρωμής και επιπλέον χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους για τα πρώτα έξοδα εγκατάστασης.

Στην ιστοσελίδα www.nbg.gr/, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε το στεγαστικό δάνειο που σας ταιριάζει με σταθερό/μικτό ή κυμαινόμενο επιτόκιο και ανταμοιβή των συνεπών δανειοληπτών, να ενημερωθείτε για τη διαδικασία λήψης στεγαστικού δανείου σε έξι απλά βήματα και να υπολογίστε το στεγαστικό δάνειο που σας ταιριάζει, εύκολα και γρήγορα, σε τρία απλά βήματα.

Ή επισκεφθείτε σήμερα κιόλας ένα κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να ενημερωθείτε από τα εξειδικευμένα στελέχη για τα χαρακτηριστικά του δανείου που ταιριάζει στις ανάγκες σας και να υποβάλετε την αίτησή σας για να αποκτήσετε το σπίτι σας όπως έχουν κάνει ήδη εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή