Ανοδικά για δεύτερη ημέρα οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά για δεύτερη ημέρα οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα άνοδο για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση κατέγραψαν την Πέμπτη τα χρηματιστήρια της Ευρώπης. O ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,20%, στις 465 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,92%, στις 7.207 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα 1,40%, στις 15.462 μονάδες, και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,33%, στις 6.685 μονάδες.

Ο ανοδικός πληθωρισμός στην Ευρώπη εξακολουθεί να θεωρείται προσωρινός, δήλωσε την Πέμπτη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, επαναλαμβάνοντας το πρόσφατο μήνυμα της τράπεζας για τις τιμές.

«Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι αυτή η άνοδος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε προσωρινούς παράγοντες» είπε στη Διεθνή Νομισματική και Οικονομική Επιτροπή του ΔΝΤ, σύμφωνα με το Reuters.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,20%, στις 465 μονάδες.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για σημαντικές έμμεσες επιπτώσεις μέσω των μισθών και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στη Ζώνη του Ευρώ παραμένουν σταθερές, αλλά συνεχίζουμε να παρακολουθούμε προσεκτικά τους κινδύνους για τις προοπτικές του πληθωρισμού» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, το Ευρωβαρόμετρο που παρουσιάστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες δείχνει τον δείκτη του επιχειρηματικού κλίματος των ΜμΕ να φτάνει το 76,1%, αυξανόμενο κατά 16,3 μονάδες, μετά το ασθενές αποτέλεσμα του 59,8% που καταγράφηκε την άνοιξη του 2021.

Η SMEunited επισήμανε ότι η χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην Ευρώπη, μαζί με την επιτυχία στα συστήματα εμβολιασμού, επέτρεψαν την ταχεία βελτίωση των οικονομικών δραστηριοτήτων των ΜμΕ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχυόταν αργά χθες το βράδυ κατά 0,2%, στα 80,59 δολάρια το βαρέλι, και ο χρυσός σημείωνε άνοδο 0,3%, στα 1.799 δολ./ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχώρησε οριακά κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,1591.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή