150.000 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων σχεδιάζει η Amazon

150.000 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων σχεδιάζει η Amazon

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O κολοσσός λιανεμπορίου Amazon ετοιμάζεται, ενόψει εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, να προσλάβει 150.000 εποχικούς υπαλλήλους, δηλαδή σχεδόν 50% περισσότερους από το 2020. Η εταιρεία χρειάζεται επιπλέον προσωπικό, διότι η ζήτηση της εν λόγω περιόδου αναμένεται να είναι αυξημένη.

Αλλωστε, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η Amazon επεκτείνει τη λειτουργία διαχείρισης προμηθευτικών συστημάτων, διότι η πανδημία τής προκάλεσε υπερφόρτωση στις διαδικτυακές αποστολές της πέρυσι. Ετσι η Amazon βρέθηκε να ανοίγει μεγάλες αποθήκες ή μικρότερες εγκαταστάσεις σε αστικά κέντρα με ρυθμό περίπου μία αποθήκη την ημέρα. Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία δήλωσε ότι είχε ήδη ανοίξει 250 εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ και ότι θα ανοίξει ακόμη 100 εντός Οκτωβρίου.

Επιπλέον, αναφορικά με τα ωρομίσθια των νεοπροσλαμβανομένων, ανακοίνωσε χθες ότι η αρχική αμοιβή κατά μέσον όρο στις ΗΠΑ διαμορφώνεται στα 18 δολάρια, ενώ επιπλέον θα εισπράττουν και 3 δολάρια την ώρα για νυχτερινές βάρδιες ή απασχόληση το Σαββατοκύριακο. Δεδομένου ότι στον κλάδο ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, ο κολοσσός του λιανεμπορίου παρέχει και ένα μπόνους 3.000 δολαρίων αναλόγως του τόπου εργασίας. Στα τέλη Ιουνίου απασχολούσε συνολικά 1,3 εκατομμύριο προσωπικό, έχοντας ήδη κατά τη διάρκεια της πανδημίας προσλάβει 500.000 υπαλλήλους. Τέλος, με το κριτήριο αυτό η Amazon στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η δεύτερη εργοδότρια στον ιδιωτικό τομέα μετά τον κολοσσό των σούπερ μάρκετ Walmart.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή