Τα νέα MacBook έχουν ημιαγωγούς της Apple

Τα νέα MacBook έχουν ημιαγωγούς της Apple

Ο αμερικανικός κολοσσός της Apple παρουσίασε δύο νέα μοντέλα των υπολογιστών MacBook Prο, τα οποία σηματοδοτούν μια νέα εποχή για τα προϊόντα της, και ο λόγος είναι ο εξής: τους εξοπλίζει με ισχυρούς δικής της κατασκευής ημιαγωγούς αντί για τους συνήθεις της Intel.

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αμερικανικός κολοσσός της Apple παρουσίασε δύο νέα μοντέλα των υπολογιστών MacBook Prο, τα οποία σηματοδοτούν μια νέα εποχή για τα προϊόντα της, και ο λόγος είναι ο εξής: τους εξοπλίζει με ισχυρούς δικής της κατασκευής ημιαγωγούς αντί για τους συνήθεις της Intel.

Kι αυτό σημαίνει ότι η στρατηγική της τη διαφοροποιεί από τον υπόλοιπο κλάδο των προσωπικών υπολογιστών. Οι δύο συσκευές MacBook Prο έχουν μήκος 14 και 16 ιντσών και η τιμή τους ξεκινά στην αμερικανική αγορά από σχεδόν 2.000 δολάρια –1.999 για την ακρίβεια– και 2.499 δολάρια, αντίστοιχα, ενώ υπάρχουν οι πιο ακριβές εκδοχές τους, φθάνοντας έως και 6.099 δολάρια. Οι ημιαγωγοί που διαθέτουν ονομάζονται M1 Pro και M1 Max, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, και θα υπερσκελίσουν κατά πολύ σε απόδοση τα αντίστοιχα προϊόντα της Intel και της Advanced Micro Devices, ειδικά όταν οι υπολογιστές λειτουργούν εκτός τροφοδοσίας.

Τα εξοπλίζει με ισχυρά δικής της κατασκευής τσιπ αντί για τα συνήθη της Intel.

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις της Apple, oι οποίες δείχνουν και την αλλαγή πολιτικής της, στο πλαίσιο ψηφιακής εκδήλωσης στις αρχές της εβδομάδας. Εκεί παρουσίασε και άλλα νέα προϊόντα της, όπως τα ακουστικά AirPods και τα μεγάφωνα HomePod σε διάφορα χρώματα. Με τους νέους φορητούς υπολογιστές της η εταιρεία απευθύνεται ειδικά σε επαγγελματίες φωτογράφους, κινηματογραφιστές και παραγωγούς ήχου και εικόνας, οι οποίοι χρειάζονται ένα ανθεκτικό και ισχυρό εργαλείο δουλειάς, ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί ανάλογα προϊόντα της Microsoft. Oι MacBook διαθέτουν επίσης αναβαθμισμένη κάμερα για καλύτερη λήψη φωτογραφιών, αλλά όχι την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Συν τοις άλλοις, ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Αpple, επιδιώκει να δώσει δείγματα στην αγορά και στο καταναλωτικό κοινό σχετικά με το πώς θα μοιάζουν οι προσωπικοί υπολογιστές της το 2022, όταν ολοκληρώσει τη διετούς διάρκειας μετάβασή της στην εποχή μετά την Ιntel. Αξίζει να αναφερθεί πως οι ημιαγωγοί ιδίας κατασκευής συνέβαλαν στις υψηλότερες πωλήσεις των λάπτοπ Mac, οι οποίες είχαν αύξηση 32%, στα 26 δισεκατομμύρια δολάρια, τους πρώτους εννέα μήνες του οικονομικού έτους 2020-2021 της Apple. Ο πρώτος ημιαγωγός της, με την επωνυμία Μ1 Μax, είχε χρησιμοποιηθεί το 2020 στον φορητό υπολογιστή ευρείας κατανάλωσης MacBook Air και στα λιγότερο ακριβά μοντέλα Pro. Θεωρείται, δε, πως έχει ορισμένα πλεονεκτήματα έναντι των αντίστοιχων προϊόντων της Intel.

Ο υπεύθυνος διευθυντής της Apple για τους ημιαγωγούς της, Τζόνι Σρούτζι, επισημαίνει ότι ο Μ1 Μax χρησιμοποιεί έως 100 watt λιγότερα από άλλους αντίστοιχους που απαντώνται σε ακριβούς φορητούς υπολογιστές – και αυτό το χαρακτηριστικό του συνεπάγεται και καλύτερη ποιότητα ζωής της μπαταρίας. «Πρόκειται για τον ισχυρότερο ημιαγωγό που έχουμε φτιάξει», υπογραμμίζει ο κ. Σρούτζι. Πέραν των νέων MacBook που παρουσίασε ο κολοσσός της υψηλής τεχνολογίας, ανακοίνωσε και νέα συναφή με τη μουσική προϊόντα, όπως μια εκδοχή της υπηρεσίας ροής μουσικής με συνδρομή 5 δολαρίων τον μήνα. Με τα χρήματα αυτά οι καταναλωτές θα έχουν, τέλος, πρόσβαση στον πλήρη μουσικό κατάλογο που υπάρχει στις συσκευές Apple, κάνοντας χρήση του προσωπικού βοηθού Siri, ενώ το πλήρες πακέτο υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία παραμένει στα 10 δολάρια τον μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή