Στον πληθωρισμό οφείλεται το ράλι του bitcoin

Στον πληθωρισμό οφείλεται το ράλι του bitcoin

Σύμφωνα με αναλυτές της JPMorgan, οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και όχι ο ενθουσιασμός για το ντεμπούτο στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE) του Bitcoin Strategy ETF της ProShares (BITO) δίνουν ώθηση στο ράλι του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος.

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με αναλυτές της JPMorgan, οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και όχι ο ενθουσιασμός για το ντεμπούτο στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE) του Bitcoin Strategy ETF της ProShares (BITO), του πρώτου διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου που συνδέεται με το bitcoin, δίνουν ώθηση στο ράλι του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος.

«Από μόνο του, το ντεμπούτο της μετοχής BITO είναι απίθανο να πυροδοτήσει μια νέα εισαγωγή κεφαλαίων στο bitcoin», σημειώνουν οι αναλυτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. «Αντίθετα, πιστεύουμε ότι η αντίληψη του bitcoin ως καλύτερης αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού σε σχέση με τον χρυσό, αποτελεί τον κύριο παράγοντα για την τρέχουσα ανοδική πορεία, προκαλώντας μια μετατόπιση από τα ETF χρυσού στο bitcoin από τον Σεπτέμβριο».

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τον πληθωρισμό έχουν ανανεώσει το ενδιαφέρον των επενδυτών σε περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να λειτουργήσουν ως ασφαλές καταφύγιο, και αυτό περιλαμβάνει το bitcoin.

Κατέγραψε νέο ρεκόρ χθες βράδυ, καθώς ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 66.000 δολάρια.

Ο χρυσός απέτυχε, τις τελευταίες εβδομάδες, να ανταποκριθεί στις εντεινόμενες ανησυχίες σχετικά με τις αυξανόμενες πιέσεις κόστους και η μετατόπιση από τα ETF χρυσού σε κεφάλαια bitcoin έχει αυξηθεί. «Αυτή η μετατόπιση υποστηρίζει την ανοδική προοπτική για το bitcoin έως το τέλος του έτους», τονίζουν οι αναλυτές.

Οι επενδυτές του bitcoin έχουν «πληθώρα επενδυτικών επιλογών», σημειώνει η JPMorgan. Οι αναλυτές της τράπεζας επισημαίνουν την εισαγωγή του Purpose Bitcoin ETF (υπό τον τίτλο BTCC) στο χρηματιστήριο του Καναδά, το οποίο είχε αρχικά θερμή υποδοχή, που στη συνέχεια εξασθένησε σταδιακά. «Ο αρχικός ενθουσιασμός για την BITO θα μπορούσε να εξασθενήσει μετά μια εβδομάδα», υπογραμμίζουν οι αναλυτές.

Σημειώνεται ότι το bitcoin κατέγραψε νέο ρεκόρ χθες βράδυ, καθώς ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 66.000 δολάρια. Επενδυτές και αναλυτές έχουν αποδώσει σε μεγάλο βαθμό το ράλι στην αισιοδοξία σχετικά με τη μεγαλύτερη αποδοχή των κρυπτονομισμάτων μετά το ντεμπούτο της BITO στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως το Bitcoin Strategy ETF της ProShares έκανε το ντεμπούτο του την Τρίτη ως το δεύτερο πιο έντονα διαπραγματεύσιμο κεφάλαιο στην Ιστορία σε μια κρίσιμη στιγμή για τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Σημειώνεται ότι πάνω από 24 εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Η αξία του όγκου συναλλαγών έφτασε σχεδόν το 1 δισ. δολάρια. Εν τω μεταξύ, το σερί συνεχίστηκε και την Τετάρτη, με τον όγκο συναλλαγών να ξεπερνάει τα 29 εκατ. μετοχές, αντιπροσωπεύοντας πάνω από 1,2 δισ. δολάρια. Το fund έχει πλέον περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή