Προσλήψεις στην Ελλάδα από την Amazon

Προσλήψεις στην Ελλάδα από την Amazon

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ταχείς ρυθμούς προχωράει στην ενίσχυση της δραστηριότητάς της στην ελληνική αγορά όπως και στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (EMEA) η Amazon Web Services (AWS), έχοντας ιδρύσει γραφείο στην Αθήνα, στις αρχές της χρονιάς, με στόχο την αποτελεσματικότερη υποστήριξη εταιρειών που χρησιμοποιούν το υπολογιστικό νέφος της (AWS Cloud). Αυτό το διάστημα η εταιρεία, που ανήκει στον αμερικανικό κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon, επιδιώκει τη στελέχωσή της με νέες ειδικότητες που αφορούν το τμήμα επιχειρηματικής ευφυΐας, έχοντας ως αντικείμενο την επεξεργασία δεδομένων και την παροχή λύσεων προς επιχειρηματικούς πελάτες. Επίσης, η εταιρεία αναζητεί έμπειρους (senior) αρχιτέκτονες λύσεων που θα συμβάλουν στην αύξηση του αριθμού των πελατών της AWS στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικοκεντρικής Ευρώπης, βελτιώνοντας τη χρηστικότητα, την αξιοπιστία και την ασφάλεια των συστημάτων της. Πρόκειται για σύνθετες, αλλά καλοπληρωμένες ειδικότητες στην πληροφορική, οι οποίες είναι απαραίτητες στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών από την Amazon Web Services προς επιχειρήσεις (B2B), όπως οι Beat, Deepsea Technologies, Qivos, Spitogatos, Voiceland, Wind Ελλάς, Workathlon, Χρυσή Ευκαιρία και φορείς του Δημοσίου.

Ενισχύει τη δραστηριότητά της στην ελληνική αγορά η εταιρεία, που προσφέρει υπηρεσίες προς επιχειρηματικούς πελάτες.

«Καθώς οι πελάτες μας στη χώρα αυξάνονται, αποφασίσαμε να ανοίξουμε γραφείο στην Αθήνα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νέων πελατών που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της Amazon Web Services για να καινοτομήσουν, να μειώσουν τα κόστη των πληροφοριακών συστημάτων τους και να αναπτυχθούν εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες του υπολογιστικού νέφους (cloud)», είχε αναφέρει τον περασμένο Ιανουάριο ο επικεφαλής Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης της Amazon Web Services, Przemek Szuder, κατά την έναρξη λειτουργίας των γραφείων της εταιρείας στην Αθήνα.

Οπως έχει ακόμη σημειώσει ο Szuder, τα τελευταία χρόνια, καταγράφεται μια ταχεία υιοθέτηση της χρήσης του υπολογιστικού νέφους της AWS στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, «μέσω του ελληνικού γραφείου, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε ακόμη καλύτερη υποστήριξη στους πελάτες μας και να συνεχίσουμε να βοηθούμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να προωθούν την καινοτομία, διατηρώντας παράλληλα υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας και ασφάλειας», έχει επισημάνει. Κατά τον ίδιο, «το ψηφιακό νέφος έχει καταστεί ο βασικός μοχλός επιχειρηματικότητας και η νέα κανονικότητα, καθώς εταιρείες κάθε μεγέθους και σχήματος αναπτύσσουν νέες εφαρμογές στο cloud ως προεπιλογή, και επιδιώκουν να μετεγκαταστήσουν όσο περισσότερες από τις υπάρχουσες εφαρμογές τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Την ίδια στιγμή, η γενική συνέλευση της συνδεδεμένης εταιρείας Amazon Data Services Greece με έδρα το Χαλάνδρι και αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών καταχώρισης και αποθήκευσης δεδομένων στον όμιλο Amazon προχώρησε, πριν από μερικές ημέρες, στην εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα, πρόεδρος είναι ο Τόνι φαν ντερ Μπέργκε και μέλη οι Ντουράεβ Σόκρακ και Ερικ Γκράους. Κατά τη χρήση του 2020, η Amazon Data Services αύξησε σημαντικά τα έσοδα από παροχή υπηρεσιών σε 707,3 χιλ. ευρώ από 222 χιλ. ευρώ, εμφανίζοντας αποτελέσματα προ φόρων 36 χιλ. ευρώ από 10,5 χιλ. ευρώ το 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή