Διέθεσε 34 slots εκφόρτωσης LNG στη Ρεβυθούσα ο ΔΕΣΦΑ

Διέθεσε 34 slots εκφόρτωσης LNG στη Ρεβυθούσα ο ΔΕΣΦΑ

Στις δημοπρασίες για το 2022, που ξεκίνησαν στις 22 Οκτωβρίου, συμμετείχαν πέντε εταιρείες.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις δημοπρασίες για το 2022, που ξεκίνησαν στις 22 Οκτω- βρίου, συμμετείχαν πέντε εταιρείες.

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία δημοπρασιών του ΔΕΣΦΑ για τη δέσμευση χρονοπαραθύρων (slot) εκφόρτωσης και δυναμικότητας αεριοποίησης στην εγκατάσταση Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) Ρεβυθούσας για το 2022. Οι δημοπρασίες ξεκίνησαν στις 22 Οκτωβρίου και προσείλκυσαν το ενδιαφέρον των χρηστών του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ), δεδομένου ότι για πρώτη φορά διατέθηκαν προς δέσμευση ομάδες χρονοπαραθύρων εκφόρτωσης φορτίων ΥΦΑ (LNG), παρέχοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να δεσμεύσουν μέσω υποβολής μιας μόνο προσφοράς (την οποία είχαν τη δυνατότητα να αναπροσαρμόζουν κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας) πέντε χρονοπαράθυρα εκφόρτωσης φορτίων ΥΦΑ, ύψους μιας (1) TWh έκαστο, ή οκτώ χρονοπαράθυρα εκφόρτωσης φορτίων ΥΦΑ, ύψους πεντακοσίων (500) GWh έκαστο.

 Πιο συγκεκριμένα, στις δημοπρασίες ΥΦΑ για το 2022 συμμετείχαν πέντε εταιρείες, οι οποίες δέσμευσαν συνολικά τριάντα τέσσερα (34) χρονοπαράθυρα εκφόρτωσης φορτίων ΥΦΑ, τα οποία αντιστοιχούν σε ποσότητα εκφόρτωσης ΥΦΑ ύψους 27 TWh. Επιπλέον, οι εν λόγω εταιρείες, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της δημοπρασίας ΥΦΑ και προκειμένου να βελτιστοποιήσουν το χαρτοφυλάκιό τους, προχώρησαν στη δέσμευση συνεχούς δυναμικότητας αεριοποίησης ΥΦΑ, συνολικού ύψους 72.420,37 MWh/ημέρα. Το ενδιαφέρον των χρηστών διαμορφώνει ευνοϊκή συνθήκη σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, δεδομένης και της σημαντικής ανάπτυξης του διασυνοριακού εμπορίου με τη Βουλγαρία που σημειώνεται κατά τα τελευταία έτη. Σε ό,τι αφορά τις δημοπρασίες του ΔΕΣΦΑ για τον ετήσιο προγραμματισμό των επόμενων ετών, δηλαδή από το 2023 έως το 2026, η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 8 Νοεμβρίου, με απώτατη ημερομηνία ολοκλήρωσης την 29η Δεκεμβρίου 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή