Ενίσχυση startups με 100 εκατ. ευρώ

Ενίσχυση startups με 100 εκατ. ευρώ

Κεφάλαια ύψους 100 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών συμμετοχών για επενδύσεις που αφορούν νεοφυείς επιχειρήσεις.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεφάλαια ύψους 100 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών συμμετοχών για επενδύσεις που αφορούν νεοφυείς επιχειρήσεις. Αυτό επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής σε συνεργασία με το Konrad-Adenauer-Stiftung Greece and Cyprus.

Οπως σημείωσε, η ΕΑΤΕ (πρώην ΤΑΝΕΟ) συνεχίζοντας τις προσπάθειές της για την ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος της νεοφυούς καινοτόμου επιχειρηματικότητας, υλοποιεί ένα νέο, στοχευμένο επενδυτικό εργαλείο, σε συνεργασία με το υπουργείο. Ενα εργαλείο που, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, φιλοδοξεί να καλύψει όλη την αλυσίδα χρηματοδότησης των νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων με εξωστρεφή χαρακτηριστικά και προοπτικές σημαντικής κλιμάκωσης, και απώτερο στόχο την ενίσχυση μεταφοράς τεχνολογίας από την έρευνα στην αγορά. Για τον σκοπό αυτό θα αξιοποιηθεί και το νεοσύστατο Ταμείο Ανάκαμψης.

Παράλληλα, ο κ. Τσακίρης περιέγραψε την κυβερνητική πολιτική να εμπλακούν κράτος, ιδιώτες και κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών σε μια κοινή προσπάθεια, με στόχο «να δημιουργήσουμε το “έξυπνο” ημι-κρατικό χρήμα, το οποίο θα επενδύσει με σημαντικό βαθμό ρίσκου, σε καινοτόμες ιδέες, σε νεοφυείς επιχειρήσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή