ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lufthansa: Κέρδη 17 εκατ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο

Επιστροφή σε λειτουργικά κέρδη ανακοίνωσε η Lufthansa το τρίτο τρίμηνο, γεγονός το οποίο συνέβη για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Lufthansa: Κέρδη 17 εκατ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο

Επιστροφή σε λειτουργικά κέρδη ανακοίνωσε η Lufthansa το τρίτο τρίμηνο, γεγονός το οποίο συνέβη για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο γερμανικός αερομεταφορέας, o οποίος πέρυσι έλαβε βοήθεια από το κράτος για να ορθοποδήσει από την πανδημία, είχε τη θετική αυτή εξέλιξη χάρις στο ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί χαλάρωσαν, ενώ παράλληλα παρατηρήθηκε ανάκαμψη της ζήτησης για ταξίδια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, η Lufthansa ανέφερε πως τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων (ΕΒΙΤ) διαμορφώθηκαν την τριμηνία Ιουλίου – Σεπτεμβρίου σε 17 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο του παρελθόντος έτους εμφάνιζε ζημίες της τάξεως του 1,262 δισ. δολαρίων. Ωστόσο, η Lufthansa επεφύλαξε μια ευχάριστη έκπληξη ως προς τους αναλυτές, οι οποίοι ανέμεναν πως την τρίτη τριμηνία θα είχε προσαρμοσμένες απώλειες ΕΒΙΤ ύψους 33 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα τρίτου τριμήνου σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 5,2 δισ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης για 5,5 δισ. ευρώ. Eπιπλέον, πολύ ευνοϊκή είναι και η εικόνα των δραστηριοτήτων της από τη μεταφορά εμπορευμάτων. Από αυτές είχε κέρδη ΕΒΙΤ στα επίπεδα των 301 εκατ. ευρώ, τα οποία θεωρούνται ρεκόρ, διότι η ζήτηση για αερομεταφορά προϊόντων τονώθηκε, ενώ αυξήθηκαν και οι ναύλοι. Και ο λόγος είναι ότι μεγάλο μέρος του διεθνούς εμπορίου από τα κοντέινερ μετατοπίστηκε στις εναέριες μεταφορές λόγω συμφόρησης στους λιμένες.