Επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ στην Κρήτη από τη Sani/Ikos

Επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ στην Κρήτη από τη Sani/Ikos

Στην Κίσσαμο Χανίων το πρώτο ξενοδοχειακό συγκρότημα του ομίλου στο νησί

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επένδυση προϋπολογισμού 125 εκατ. ευρώ για την εξαγορά συνολικής έκτασης άνω των 200 στρεμμάτων στον κόλπο Κισσάμου Χανίων και τη δημιουργία του πρώτου ξενοδοχειακού συγκροτήματος υπό το εμπορικό σήμα της Ikos Resorts στο νησί ανακοίνωσε ο ξενοδοχειακός όμιλος Sani/Ikos. Ο όμιλος εδώ και χρόνια είχε στοχεύσει να εισέλθει στην αγορά της Κρήτης, ενώ παράλληλα στόχος του ομίλου εξακολουθεί να είναι η περαιτέρω επέκταση των Sani & Ikos Resorts και σε άλλες υψηλού προφίλ τοποθεσίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναφέρει το management.

Το νέο Ikos Kissamos θα διαθέτει συνολικά 400 δωμάτια, bungalows και βίλες που θα εκτείνονται σε παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μέτρων. Η κατασκευή του θα ξεκινήσει το 2023 και η έναρξη λειτουργίας του αναμένεται τον Μάιο του 2025. Για τη δημιουργία της ενιαίας έκτασης των 200 στρεμμάτων ο όμιλος απέκτησε και ενοποίησε περισσότερα από 30 επιμέρους οικόπεδα. Η συνολική επένδυση στην Κρήτη θα ξεπεράσει τα 125 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία υπολογίζει πως θα δημιουργηθούν περισσότερες από 750 νέες θέσεις εργασίας.

Το Ikos Kissamos θα διαθέτει συνολικά 400 δωμάτια, bungalows και βίλες.

Η Sani/Ikos συνεχίζει παράλληλα να υλοποιεί και άλλα επενδυτικά σχέδια, με την εξαγορά νέων ακινήτων στην Ελλάδα και την Ιβηρική Χερσόνησο, αλλά και την επέκταση των υφιστάμενων ξενοδοχειακών του μονάδων: Τον Αύγουστο του 2021 προχώρησε σε συμφωνία με τον ισπανικό όμιλο Roxa για την εξαγορά του Blau Porto Petro στη Μαγιόρκα, με στόχο την αναβάθμισή του σε πολυτελές resort πέντε αστέρων, που θα λειτουργήσει τον Μάιο του 2023 υπό την επωνυμία Ikos Porto Petro, ενώ με την απόκτηση του Alfamar Beach Resort στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, ο όμιλος θα λειτουργήσει τον Μάιο του 2024 το νέο Ikos Cortesia, έπειτα από πλήρη ανακατασκευή και επέκταση. Παράλληλα, στην Κέρκυρα έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή του νέου Ikos Odisia μετά την εξαγορά του πρώην Club Med με σκοπό να λειτουργήσει με την αρχή της τουριστικής σεζόν του 2023. Επιπλέον, ο όμιλος Sani/Ikos προχωράει στην ανάπτυξη των υφιστάμενων ξενοδοχείων του, με την περαιτέρω επέκταση τόσο του Ikos Andalusia στη Marbella, όσο και του Porto Sani στο Sani Resort στη Χαλκιδική.

 «Η ανάπτυξη του πολυτελούς resort πέντε αστέρων, Ikos Kis-samos, θα δώσει σημαντική ώθηση στον ποιοτικό τουρισμό της περιοχής Χανίων και της δυτικής Κρήτης, ενός ταχέως αναπτυσσόμενου προορισμού, με σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, την απασχόληση και την οικονομία. Παράλληλα, θα ενισχύσει την εικόνα όχι μόνο της περιοχής αλλά και της Κρήτης συνολικά, ως ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία. «Μέσω του επενδυτικού πλάνου, σε ολόκληρη τη Μεσόγειο αναμένεται να δημιουργηθούν συνολικά περισσότερες από 2.600 νέες θέσεις εργασίας την ερχόμενη πενταετία», σημειώνει το management.

Ο όμιλος Sani/Ikos λειτουργεί 10 ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα (Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κως) και στην Ισπανία (Marbella/Estepona), τα οποία συγκαταλέγονται στα κορυφαία resorts πολυτελείας παγκοσμίως. Τη διοίκηση του ομίλου Sani/Ikos ασκούν ως co-managing partners οι κ. Σταύρος Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin, με τη στήριξη κορυφαίων επενδυτικών κεφαλαίων όπως η Oaktree Capital, η Goldman Sachs, η Hermes GPE και άλλα. Ο όμιλος έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για τη συμβολή του στο περιβάλλον, στην κοινωνία και στην εταιρική διακυβέρνηση (ESG), όπως η επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2030 (net zero στρατηγική), η κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης (zero plastic) και τα μηδενικά απόβλητα (zerowaste) για τις εγκαταστάσεις του μέχρι το 2024. Είναι χαρακτηριστικό πως όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες Sani/Ikos χρησιμοποιούν ήδη ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές με εγγυήσεις προέλευσης, ενώ ανακυκλώνεται το 100% των λυμάτων τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή