Οριακές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Οριακές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Μικρές πτωτικές τάσεις επικράτησαν χθες στις ευρωπαϊκές αγορές, αν και το γενικότερα θετικό κλίμα στην αγορά εν μέσω προσδοκιών για ανάκαμψη περιόρισε τις απώλειες.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρές πτωτικές τάσεις επικράτησαν χθες στις ευρωπαϊκές αγορές, αν και το γενικότερα θετικό κλίμα στην αγορά εν μέσω προσδοκιών για ανάκαμψη περιόρισε τις απώλειες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx 600 έκλεισε με μικρές απώλειες 0,2%, παραμένοντας ελαφρώς κάτω από το υψηλό ρεκόρ που είχε σημειώσει την περασμένη εβδομάδα. Τις τελευταίες ημέρες είχε καταγράψει οκτώ συναπτές συνεδριάσεις ανόδου, ενώ ανοδικά επί μέρες είχαν κινηθεί και οι δείκτες CAC 40 του Παρισιού και Xetra DAX της Φρανκφούρτης. Ο Xetra DAX έκλεισε, πάντως, χθες με οριακή υποχώρηση 0,04%, ενώ ο FTSE 100 του Λονδίνου κατέγραψε μικρές απώλειες 0,036%.

Ανάμεσα στις μετοχές που σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση χθες ήταν εκείνες των ασφαλιστικών, που υποχώρησαν κατά 0,8%. Η μετοχή του γερμανικού ομίλου αντασφαλιστικών Munich Re κατέγραψε πτώση 2,5%, καθώς προειδοποίησε πως η πανδημία συνεπάγεται περαιτέρω ζημίες στις δραστηριότητές του. Παρόμοια πορεία είχε, άλλωστε, η μετοχή της βρετανικής ασφαλιστικής Direct Line, που σημείωσε πτώση 4,2%, καθώς είχε ανακοινώσει κέρδη κατώτερα των προσδοκιών. Υποχώρησαν επίσης οι μετοχές των εταιρειών φυσικών πόρων κατά 1,1%.

Οι πιο κερδισμένες εταιρείες της χθεσινής συνεδρίασης ήταν του κλάδου των λιανικών πωλήσεων.

Ανάμεσα στις ευρωπαϊκές βιομηχανίες, μεγάλη άνοδο κατέγραψε η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault, καθώς έκλεισε με κέρδη 3,8%. Βρέθηκε έτσι στην κορυφή του δείκτη CAC 40 του Παρισιού, ενώ νωρίτερα ο εταίρος της στην κοινοπραξία, η Nissan, ανέφερε κέρδη τριμήνου και αναβάθμισε την πρόβλεψή της για το σύνολο του έτους. Νωρίτερα είχαν δοθεί στη δημοσιότητα έρευνες που φέρουν το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία να καταγράφει άνοδο τον Νοέμβριο, εν μέσω αισιοδοξίας πως ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει το επόμενο έτος και θα ακολουθήσει κορύφωση της ανάκαμψης.

Οι πιο κερδισμένες εταιρείες της χθεσινής συνεδρίασης, πάντως, ήταν των λιανικών πωλήσεων, που κινήθηκαν θετικά ως κλάδος καταγράφοντας άνοδο 1,2%. Στο μεταξύ, υποχωρούσαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων. Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται τώρα στα στοιχεία που αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα σχετικά με τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη καθώς και με τη βιομηχανική παραγωγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή