ΕΦΚΑ: 400.000 κλήσεις έχει δεχθεί τις πρώτες 100 ημέρες το «1555»

ΕΦΚΑ: 400.000 κλήσεις έχει δεχθεί τις πρώτες 100 ημέρες το «1555»

Χιλιάδες ασφαλισμένους εξυπηρετεί το νέο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ειδική εφαρμογή του τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού «1555» στο κινητό, με δυνατότητα ακόμη και για απευθείας συνομιλία μέσω μηνυμάτων (chat) θα έχουν σε λίγο διάστημα οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ αλλά και οι πολίτες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από το υπουργείο Εργασίας, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ.

Ηδη, μέσω τηλεφώνου, κατά τη διάρκεια των πρώτων 100 ημερών λειτουργίας του νέου τηλεφωνικού κέντρου, έχουν γίνει περίπου 400.000 κλήσεις και έχει εξυπηρετηθεί το 96% των περιπτώσεων. Τα αποτελέσματα αυτά παράλληλα με τα επόμενα βήματα, στην πορεία προς την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών από το υπουργείο Εργασίας και τους εποπτευόμενους φορείς του, παρουσίασε χθες ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ζητώντας από τους πολίτες να κάνουν χρήση μόνο αυτού του τετραψήφιου αριθμού.

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε, δεν πρόκειται απλώς για ένα μεγάλο τηλεφωνικό κέντρο, αλλά για ένα σύστημα προσωποποιημένης πληροφόρησης. Ο υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε ότι η ανάγκη για εξυπηρέτηση των πολιτών ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική (ο ΕΦΚΑ ήταν σταθερά στις πρώτες θέσεις σε παράπονα και καταγγελίες στον Συνήγορο του Πολίτη) και μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές του –μαζί με την αντιμετώπιση των εκκρεμών συντάξεων– από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο υπουργείο.

ΕΦΚΑ: 400.000 κλήσεις έχει δεχθεί τις πρώτες 100 ημέρες το «1555»-1

Λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, δωρεάν για όλους.

Το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, δωρεάν για όλους. Σε ποσοστό 27,5%, ένα αίτημα απαντάται σε 1 με 3 ημέρες και ακολουθούν με 16,6% αιτήματα για τα οποία η απάντηση χρειάζεται από 4 έως 7 ημέρες. Πάνω από 15 ημέρες χρειάζεται το 10,5% των αιτημάτων. Υπάρχει βέβαια κι ένα 14,3% που λαμβάνει την απάντηση εντός 24 ωρών.

Την υλοποίηση του έργου ανέλαβε η Deloitte σε συνέχεια πρόσκλησης προς τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου (PWC, Grant Thornton, KPMG, E&Y), με τη συμμετοχή των τριών μεγαλύτερων παρόχων call center, της Cosmote/E-value, της Teleperformance και της Mediatel.

Συνολικά, όπως επεσήμανε και ο επικεφαλής partner του consulting της Deloitte Νίκος Χριστοδούλου, στον νέο μηχανισμό συνεργάζονται καθημερινά 990 υπάλληλοι, εκ των οποίων μόνο οι 320 είναι υπάλληλοι των εταιριών και οι υπόλοιποι προέρχονται από το υπουργείο και τους οργανισμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία ειδική εφαρμογή για κινητά για το «1555», όπως και η δυνατότητα chat μέσα από την ιστοσελίδα του.

Παράλληλα διευρύνεται συνεχώς ο αριθμός των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ έχουν περί τις 50 ηλεκτρονικές υπηρεσίες ο καθένας, ήτοι 4,5 εκατομμύρια λιγότερες επισκέψεις κάθε μήνα), ενισχύεται η συνεργασία με τα ΚΕΠ (πάνω από 250.000 πολίτες επισκέφθηκαν τα ΚΕΠ για συναλλαγές με ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ ή ΟΠΕΚΑ τους τελευταίους μήνες) και προωθούνται τα ηλεκτρονικά ραντεβού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή