Υποχώρησαν οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας

Υποχώρησαν οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες πολλές ευρωπαϊκές μετοχές χάρη στα αυξημένα κέρδη που ανακοίνωσαν ενεργειακές εταιρείες και εταιρείες ΜΜΕ. Χαμένοι της ημέρας ήταν οι μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας που υποχώρησαν εν μέσω ανησυχίας για τον ανταγωνισμό των online εταιρειών παράδοσης γευμάτων. Ετσι, ο δείκτης του κλάδου των τεχνολογικών εταιρειών σημείωσε τη μεγαλύτερη υποχώρηση από όλους τους κλάδους κλείνοντας με πτώση 1,3%.

Ενδεικτική η πορεία της μετοχής της βιομηχανίας ημιαγωγών Infineon που υποχώρησε κατά 1,2% εν μέσω ανησυχίας των επενδυτών για έλλειψη μικροεπεξεργαστών στην παγκόσμια αγορά. Ανοδο κατά 0,5% σημείωσαν, αντίθετα, οι τραπεζικές μετοχές, ενώ ανάμεσα στις ενεργειακές εταιρείες που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα κέρδη ήταν η Siemens Energy. Η ενεργειακή που έχει αυτονομηθεί από τη μητρική Siemens κατέγραψε χθες κέρδη 3,5%.

Σχολιάζοντας σχετικά η Ντανιέλα Σαμπίν Χάθορν, αναλύτρια αγοράς στην IG, τόνισε πως «έχουν προηγηθεί πολύ ικανοποιητικά κέρδη των επιχειρήσεων που οδήγησαν σε ράλι των μετοχών τους τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά επικρατεί ανησυχία για τις επιδόσεις τους προς τα τέλη του έτους». Η ίδια προέβλεψε, άλλωστε, ότι «μέχρις ότου υπάρξει αποφασιστική κίνηση από τις κεντρικές τράπεζες και κίνηση στο επίπεδο των επιτοκίων, οι αγορές μετοχών θα εξακολουθήσουν να κινούνται ανοδικά». Ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,2%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,2%.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας δεδομένων Refinitiv, τα κέρδη των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον δείκτη Eurostoxx 600 αναμένεται να καταγράψουν άλμα 60,7% το τρίτο τρίμηνο και να φτάσουν στα 104,4 δισ. ευρώ σε σύγκριση  με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Πρόκειται για ελαφρά βελτίωση σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εκτίμηση της περασμένης εβδομάδας για αύξηση κερδών κατά 57,2%. Οι δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων δεν σημείωσαν πάντως συνολικά άνοδο εξαιτίας κυρίως της υποχώρησης των εταιρειών τεχνολογίας.

Με κέρδη 0,49% έκλεισε μόνον ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού έκλεισε σχεδόν στάσιμος και οριακά σε θετικό πρόσημο με άνοδο 0,027%. Σε ό,τι αφορά τον δείκτη Xetra DAX της  Φρανκφούρτης έκλεισε με μικρές απώλειες 0,11%, όπως και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 που έκλεισε με υποχώρηση 0,18%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή