H MAS Α.Ε. συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για τη δημιουργία «Πράσινων» Πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
h-mas-α-ε-συνεργάζεται-με-το-πανεπιστήμιο-δ-561581494

H MAS Α.Ε. συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για τη δημιουργία «Πράσινων» Πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων

H MAS Α.Ε, ηγέτιδα εταιρεία τεχνολογίας με 45 χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη συστημάτων αυτοματισμού, διαχείρισης ισχύος και ενέργειας, ενώνει τις δυνάμεις της με το ερευνητικό δυναμικό του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας του Περιβάλλοντος με την υποστήριξη του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Πα.Δ.Α.), με στόχο την δημιουργία «Πράσινων» Πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων.  

Με πολυετή θεωρητική και πρακτική εμπειρία στις τεχνολογίες ήπιων και καθαρών μορφών ενέργειας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής προάγει την βιώσιμη διαχείριση πόρων, έχοντας αναπτύξει σύγχρονες ενεργειακές υποδομές, που αφενός υποστηρίζουν τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, αφετέρου συνδράμουν στις ενεργειακές ανάγκες του Πανεπιστημίου. Το προς υλοποίηση συνεργατικό έργο έχει ως αντικείμενο τη βέλτιστη διαχείριση του πλέγματος ενέργειας και νερού, με τη συμμετοχή της MAS και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Υδραυλικής), με χρηματοδότηση από το πλαίσιο Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ. 

Ο ρόλος της MAS σε αυτήν την πρωτοβουλία είναι να συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη και την προώθηση καινοτόμων λύσεων ΑΠΕ, αποθήκευσης ενέργειας, καθαρής ηλεκτροκίνησης και ευφυούς ενεργειακής διαχείρισης, αξιοποιώντας τις ερευνητικές υποδομές του Πανεπιστημίου για την ανάπτυξη λύσεων που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στην κοινότητα. Το πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα στη ΜΑS να εφαρμόσει και να αναπτύξει περαιτέρω τις προηγμένες τεχνολογίες της σε ένα ολοκληρωμένο και ιδιαίτερο από άποψη αναγκών και χρήσεων ερευνητικό ηλεκτρικό μικροδίκτυο, ενώ παράλληλα θα προσφέρει στους φοιτητές του πανεπιστημίου την ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε απτά παραδείγματα ενεργειακής διαχείρισης και την απαραίτητη έκθεση σε λύσεις που εφαρμόζονται στην κλάδο της Ενέργειας.  

Για την διεκπεραίωση του έργου η MAS θα προφέρει την τεχνογνωσία των καταρτισμένων στελεχών της, τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και το λογισμικό της συνολικής διαχείρισης, το Across Digital Energy Ecosystem, ένα ενοποιημένο ψηφιακό ενεργειακό σύστημα για όλη την αλυσίδα του τομέα Ενέργειας, από την παραγωγή, την αποθήκευση, τη μετάδοση και τη διανομή μέχρι την κατανάλωση. H σουίτα Energy Management Suite (EMS) του Across, θα είναι υπεύθυνη για την ταυτόχρονη διαχείριση των διαφορετικών μονάδων παραγωγής, αποθήκευσης, αλλά και του κέντρου ελέγχου και διανομής, συγκεντρώνοντας τα στοιχεία και συμβάλλοντας στον αποδοτικό προγραμματισμό της παραγωγής και προσφοράς ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο.   

Η ΜAS παρέχει ένα εύρος υπηρεσιών, σύγχρονο εξοπλισμό, καινοτόμα τεχνολογία λογισμικού, τεχνογνωσία και κατάρτιση, προσφέροντας εφαρμογές και λύσεις στον τομέα διαχείρισης ενέργειας. Επενδύει εδώ και πολλά χρόνια στην έρευνα, ενώ συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής ένωσης, συμβάλλοντας στην τεχνολογική μεταμόρφωση του τομέα της Ενέργειας και την προαγωγή της βιωσιμότητας και της πράσινης ανάπτυξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή