Μετεγκατάσταση των φυλακών με ΣΔΙΤ, νέα «όπλα» στο περιβάλλον

Μετεγκατάσταση των φυλακών με ΣΔΙΤ, νέα «όπλα» στο περιβάλλον

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το έργο «Καταπολέμηση παραεμπορίου και προστασία πνευματικών δικαιωμάτων» περιλαμβάνει ιδιωτικές επενδύσεις και μεταρρύθμιση της σχετικής κυβερνητικής πολιτικής, ενώ η «Αναβάθμιση του τομέα των δημόσιων συμβάσεων» αποσκοπεί στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής αποτελεσματικότητας του συστήματος δημοσίων συμβάσεων. Επίσης, το PPF έχει αναλάβει τη διαδικασία για τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών πάρκων με ποικιλία δραστηριοτήτων καθώς και στενότερη σύνδεση της παραγωγής με την τεχνολογία και την καινοτομία.

Θα «τρέξουν» δράσεις για την απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, όπως η μελέτη για τη μείωση των εμποδίων εισόδου στην αγορά.

Θα «τρέξουν» επίσης «Δράσεις για την απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», όπως η μελέτη για τη μείωση των εμποδίων εισόδου στην αγορά και η δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών, η «Τροποποίηση του νομικού πλαισίου για την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων» που αποσκοπεί στη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της επιτάχυνσης και ευελιξίας των προβλεπόμενων διαδικασιών, η «Ενίσχυση βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας» με στόχο τη δημιουργία δομών που θα στηρίξουν την έρευνα μακροπρόθεσμα και ενός οικοσυστήματος καινοτομίας «βαθιάς τεχνολογίας». Περιλαμβάνεται επίσης μελέτη για τη μεταρρύθμιση της πλατφόρμας «ELEVATE Greece» σε Δημόσια Επιχείρηση (Α.Ε.) και την καταχώριση, χαρτογράφηση, παρακολούθηση και δικτύωση του τοπικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων και την πρόβλεψη στοχευμένων πρωτοβουλιών.

Το έργο «ΤΗORAX – Εξελίξιμο Ολιστικό Υβριδικό Επιχειρησιακό Αυτόνομο Σύστημα (Αμυνα, Ασφάλεια, Πολιτική Προστασία» έχει στόχο την ανάπτυξη συστήματος που θα συνδυάζει κάθε είδους πληροφορίες για την παρακολούθηση και προληπτική προειδοποίηση σχετικά με πιθανές φυσικές καταστροφές συμπεριλαμβανομένων πυρκαγιών, καταιγίδων, ξηρασιών και πλημμυρών. Εν τω μεταξύ, έως τα μέσα του 2022 θα εκπονηθεί το «Σχέδιο δασικής προστασίας» που περιλαμβάνει δράσεις αντιπυρικής προστασίας και θα υλοποιηθεί με κατάρτιση διαχειριστικών και αντιπυρικών μελετών, καθαρισμούς δασών, συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, δασικού οδικού δικτύου, πυροφυλακίων και υδατοδεξαμενών, προμήθεια συστημάτων πυρανίχνευσης, καθώς και ενημερώσεις και εκπαιδεύσεις των τοπικών κοινωνιών. Με ΣΔΙΤ ενδέχεται να προχωρήσουν η μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού όπως και Ιωαννίνων και Χαλκίδας. Οι πρώτες θα πάνε στο πρώην στρατόπεδο Αμερικανικής Ευκολίας στον Ασπρόπυργο και οι άλλες δύο σε νέα κτίρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή