Απογραφή 2021 – Γ. Στασινός: Να κλείσουν τα αυτιά οι πολίτες στους αρνητές της επιστήμης και της προόδου

Απογραφή 2021 – Γ. Στασινός: Να κλείσουν τα αυτιά οι πολίτες στους αρνητές της επιστήμης και της προόδου

Η απογραφή βελτιώνει τη ζωή μας, δήλωσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός, ενώ κάλεσε τους πολίτες να «κλείσουν τα αυτιά» στους αρνητές της επιστήμες και της προόδου

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απογραφή βελτιώνει τη ζωή μας, δήλωσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός, ενώ κάλεσε τους πολίτες να «κλείσουν τα αυτιά» στους αρνητές της επιστήμες και της προόδου.

Σε δήλωσή του, με αφορμή τη συνεχιζόμενη δημόσια συζήτηση για την εν εξελίξει γενική απογραφή κτιρίων και πληθυσμού της ΕΛΣΤΑΤ, ο πρόεδρος του ΤΕΕ σημείωσε ότι η απογραφή είναι πολύ σημαντική. Όπως πρόσθεσε, «συμβάλλει να καθοριστούν εκατοντάδες δείκτες και να ληφθούν αποφάσεις σε κάθε επίπεδο, από την τοπική αυτοδιοίκηση και την ελληνική Πολιτεία μέχρι την Ε.Ε. και όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Από τα μεγάλα και δύσκολα ζητήματα μέχρι τα μικρά και καθημερινά θέματα».

Ο κ. Στασινός επεσήμανε ότι η απογραφή «προωθεί έμπρακτα την επιστήμη, την τεχνολογία, την καινοτομία γιατί με βάση αυτές τις στατιστικές δουλεύουν όλοι οι επιστήμονες. Βελτιώνει τη ζωή μας, γιατί μόνο με διαθέσιμα τα στοιχεία αυτά μπορούν να σχεδιαστούν με γνώση οι πόλεις μας και οι περιοχές μας, να αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία τα ακίνητα μας, να αυξηθούν τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και ενέργειας, να γίνουν παρεμβάσεις στο πράσινο των πόλεων και στο φυσικό περιβάλλον που θα καλυτερέψουν το μέλλον μας. Συμβάλλει στο να αυξηθεί, εν τέλει, ο πλούτος της χώρας και των πολιτών, γιατί πάνω σε αυτά σχεδιάζονται νέα προϊόντα και υπηρεσίες, λαμβάνονται επενδυτικές αποφάσεις, ιδρύονται νέες επιχειρήσεις και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας».

Σύμφωνα με τον κ. Στασινό, ήδη το ΤΕΕ τροφοδοτεί την ΕΛΣΤΑΤ με τα στοιχεία που χρειάζεται για τις νέες οικοδομές της χώρας. «Αλλά η Πολιτεία δεν έχει ακόμη καταγεγραμμένα ηλεκτρονικά όλα όσα στοιχεία χρειάζεται για τις – πολλές – στατιστικές της αναλύσεις» συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Με την πρόοδο της τεχνολογίας, με τα νέα πληροφοριακά συστήματα της Πολιτείας που ολοένα και βελτιώνονται, όπως η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου που σύντομα γενικεύεται για όλα τα ακίνητα, σύντομα οι απογραφές κτιρίων θα γίνουν πιο συνεκτικές και θα διενεργούνται πιο εύκολα. Αλλά δεν είμαστε ακόμη ως χώρα σε αυτό το σημείο. Και είναι απαραίτητο να μετρηθούμε τώρα και να μετρηθούμε σωστά, με βάση τις αρχές της επιστήμης».

«Θυμίζω ότι δεν πάει πολύς καιρός από την εποχή που τα “greek statistics” είχαν γίνει αρνητικό ευφυολόγημα… Ας μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές…. Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει όλοι να συμμετέχουμε και στη φετινή απογραφή που γίνεται με νέο, εξ αποστάσεως τρόπο, λόγω της πανδημίας. Καλώ κάθε πολίτη να κλείσει τα αυτιά τους στους λίγους αλλά θορυβώδεις αρνητές της επιστήμης και της προόδου, που βρήκαν με την απογραφή έναν ακόμη τομέα να εκδηλώσουν την αντικοινωνική τους συμπεριφορά. Καλώ κάθε επιμελητήριο και κάθε επιστημονικό συλλογικό φορέα και την κοινωνία των πολιτών να προωθήσουν και αυτοί τη συμμετοχή στην απογραφή. Καλώ κάθε μηχανικό και τον τεχνικό κόσμο ολόκληρο όχι μόνο να συμμετέχουμε αλλά να γίνουμε πρεσβευτές της απογραφής, αναλύοντας με απλό τρόπο και τεκμηρίωση στους συμπολίτες μας τα πλεονεκτήματα αυτής της στατιστικής. Στο χέρι όλων μας είναι να κάνουμε την επιστήμη κοινό κτήμα όλων. Και εν τέλει να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη» κατέληξε ο πρόεδρος του ΤΕΕ.

Ειδήσεις σήμερα

⇒ Απογραφή 2021: Αρνητές βάζουν «τρικλοποδιές» στη διαδικασία

⇒ Απογραφή 2021: Έφτασαν στις οικίες οι πρώτοι φάκελοι – Αναλυτικά η διαδικασία μέσω της εφαρμογής

⇒ Μητσοτάκης για την απογραφή πληθυσμού: Όλοι μετράμε – Σύμμαχός μας πάλι το gov.gr

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή