Apple: Λανσάρει e-shop για επισκευές iPhone και Mac

Apple: Λανσάρει e-shop για επισκευές iPhone και Mac

Αν και πολλοί καταναλωτές προτιμούν να αγοράσουν καινούργιο κινητό τηλέφωνο από το να επισκευάσουν αυτό που ήδη έχουν, η Apple επεκτείνεται στην αγορά επισκευής των iPhone.

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και πολλοί καταναλωτές προτιμούν να αγοράσουν καινούργιο κινητό τηλέφωνο από το να επισκευάσουν αυτό που ήδη έχουν, η Apple επεκτείνεται στην αγορά επισκευής των iPhone. Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός όμιλος υψηλής τεχνολογίας της Apple ανακοίνωσε χθες ότι για πρώτη φορά από τις αρχές του 2022 θα αρχίσει να διαθέτει στο κοινό των ΗΠΑ, μέσω ηλεκτρονικού καταστήματός της, εξαρτήματα και εργαλεία για να μπορούν να επισκευάζουν από μόνοι τους οι καταναλωτές ορισμένα μοντέλα iPhone και υπολογιστές Mac.

Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να επισημανθεί ότι επί σειράν ετών πολλές ενώσεις και ομάδες καταναλωτών ασκούσαν πιέσεις στον τεχνολογικό κολοσσό να τους προσφέρει τη δυνατότητα αυτοεπισκευαστικού προγράμματος. Και αυτό θα μεταφραζόταν σε πρόσβαση σε εγχειρίδια επισκευών και σε γνήσια ανταλλακτικά, όπως αναφέρει το Ρόιτερς.

Oι καταναλωτές θα μπορούν να επισκευάζουν μόνοι τους ορισμένα μοντέλα iPhone και υπολογιστών Mac.

Το 2019, σημειωτέον, η εταιρεία ξεκίνησε πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου ανεξάρτητα καταστήματα επισκευών μπορούσαν να αποκτήσουν τα δικά της εξαρτήματα, τα δικά της εργαλεία και εγχειρίδια. Οπως επισημαίνει η Apple, σήμερα λειτουργούν 2.800 τέτοια καταστήματα, τα οποία έχουν υπαχθεί στο προαναφερθέν πρόγραμμα, πλέον των 5.000 αδειοδοτημένων παρόχων υπηρεσιών επισκευής. Βάσει των νέων δεδομένων, λοιπόν, οι πελάτες της Apple θα έχουν τη δυνατότητα σήμερα να αγοράσουν τα απαραίτητα εξαρτήματα απευθείας, ώστε να αναλάβουν οι ίδιοι τις επιδιορθώσεις, εφόσον έχουν προηγουμένως συμβουλευθεί και το ανάλογο εγχειρίδιο.

Η Apple ανέφερε ότι το σχετικό κατάστημά της θα αρχίσει να διαθέτει σχεδόν 200 ανταλλακτικά και εργαλεία, τα οποία θα αφορούν τις πιο απλές εργασίες στις οθόνες, τις μπαταρίες και τις κάμερες στα μοντέλα των iPhone 12 και iPhone 13.

Επιπλέον, όπως διευκρίνισε ο τεχνολογικός όμιλος, το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στους υπολογιστές Mac, όπου χρησιμοποιείται ο επεξεργαστής M1 της Apple, αλλά και σε απλούστερες περιπτώσεις επιδιορθώσεων. Τέλος, αναφέρεται ότι η πρωτοβουλία αυτή ξεκινά μεν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες εντός του 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή