Τέσσερα νέα αιολικά πάρκα στην Πολωνία από ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Τέσσερα νέα αιολικά πάρκα στην Πολωνία από ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Την παρουσία της στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Πολωνίας ενισχύει περαιτέρω η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, προωθώντας τέσσερα νέα έργα συνολικής ισχύος 90 MW

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρουσία της στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Πολωνίας ενισχύει περαιτέρω η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, προωθώντας τέσσερα νέα έργα συνολικής ισχύος 90 MW. Πρόκειται για αιολικά πάρκα που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο αδειοδότησης και τα οποία η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα ωριμάσει, θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για συνεχή επέκταση της δραστηριότητάς της στον τομέα της παραγωγής καθαρής ενέργειας.

Στην Πολωνία, η εταιρεία λειτουργεί ήδη οκτώ αιολικά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 102 MW.

Στην Πολωνία, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή  λειτουργεί ήδη οκτώ αιολικά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 102 MW. Με την προσθήκη των τεσσάρων νέων έργων, συνολικής ισχύος 90 MW, ο όμιλος σχεδόν θα διπλασιάσει την εγκαταστημένη ισχύ στην Πολωνία τα επόμενα χρόνια. Η ανάπτυξη του ομίλου ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή συνεχίζεται κανονικά, με το επενδυτικό πρόγραμμά του να εξελίσσεται απρόσκοπτα και με εντατικούς ρυθμούς σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του. Συνολικά, το υφιστάμενο επενδυτικό πλάνο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή προσεγγίζει τα 2 δισ. ευρώ, ωστόσο πριν καν ολοκληρωθεί, η εταιρεία δρομολογεί ένα διευρυμένο πρόγραμμα επενδύσεων σε νέα αιολικά πάρκα, χερσαία φωτοβολταϊκά, αλλά και σε πλωτά φωτοβολταϊκά και πλωτά θαλάσσια αιολικά πάρκα, καθώς και νέες επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας, πέραν του έργου αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία και του υβριδικού έργου στο Αμάρι της Κρήτης.

Στόχος του ομίλου παραμένει η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά πάρκα και συστήματα αποθήκευσης) να προσεγγίσει τις 3.000 MW μέσα στην επόμενη πενταετία. Ο όμιλος διαθέτει περισσότερα από 1.300 MW σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή σε Ελλάδα, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Επίσης, βρίσκονται σε φάση αδειοδοτικής ωρίμανσης αιολικά έργα συνολικής ισχύος άνω των 1.800 MW σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα. Παράλληλα, αναπτύσσονται και σχεδιάζονται νέα φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 1.700 MW και συστήματα αποθήκευσης συνολικής ισχύος περίπου 2.000 MW, ενώ ο όμιλος έχει τοποθετηθεί εγκαίρως και στην αγορά των θαλάσσιων αιολικών πάρκων, όπου σε κοινοπραξία με την Ocean Winds σχεδιάζει να αναπτύξει πάρκα στις ελληνικές θάλασσες. Σε συνεργασία με την Ocean Winds (κοινοπραξία των εταιρειών EDP Renewables και ENGIE) η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στοχεύει στην από κοινού ανάπτυξη πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 1,5 GW. Αλλωστε, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ανέπτυξε, κατασκεύασε και λειτουργεί το πιο απαιτητικό αιολικό πάρκο στην ελληνική επικράτεια, το υπεράκτιο έργο (που εδράζει σε βραχονησίδα) του Αγίου Γεωργίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή