Χρηματιστήριο: Έχασε τα πρόσφατα κέρδη του

Χρηματιστήριο: Έχασε τα πρόσφατα κέρδη του

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,87% και έκλεισε στις 915,02 μονάδες

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρα διόρθωσης ήταν η τελευταία της εβδομάδας για το Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά και για τις διεθνείς αγορές, λόγω των ανησυχιών γύρω από την εξέλιξη της πανδημίας, που οδήγησαν την Αυστρία σε νέο lockdown και ενίσχυσαν τους φόβους για «λουκέτα» και άλλων οικονομιών. Οι επενδυτές στράφηκαν στην αγορά ομολόγων οδηγώντας σε ράλι τις τιμές των κρατικών τίτλων και με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς να σημειώνει βουτιά της τάξης του 4%, στο 1,16%.

Ετσι, το Χ.Α. έσβησε τα κέρδη του προηγούμενου διημέρου επιστρέφοντας στις 915 μονάδες, ενώ παράλληλα δεν μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει τη νέα «ψήφο εμπιστοσύνης» της HSBC για τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με την οποία οι αποτιμήσεις των μετοχών του κλάδου είναι «άδικες» και εξαιρετικά χαμηλές και δεν αντικατοπτρίζουν τη σημαντική πρόοδο που έχουν σημειώσει τόσο οι ίδιες οι τράπεζες όσο και η ελληνική οικονομία. Κατά τη βρετανική τράπεζα οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών είναι πολύ ελκυστικές και έτσι δίνει σύσταση αγοράς και για τις τέσσερις, βλέποντας ράλι της τάξης του 27% με 36%.

Στα στατιστικά της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,87% στις 915,02 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 75,07 εκατ. ευρώ.

Πιέσεις τόσο στα χρηματιστήρια όσο και στις αγορές ομολόγων υπό τον φόβο για νέα lockdowns.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο -0,84% και στις 2.206,03 μονάδες, στο -0,54% έκλεισε η μεσαία κεφαλαιοποίηση και στις 1.508,98 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης υποαπέδωσε κλείνοντας στο -0,44%, στις 606,7 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,12%, ενώ ο τραπεζικός ενισχύθηκε κατά 3,3%.

Ο Γενικός Δείκτης, χωρίς να αλλάξει μοτίβο, κέρδισε λίγο ακόμα έδαφος προς τη βασική αντίσταση των 930 μονάδων, σημειώνει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Η εν λόγω ζώνη έχει «αρνηθεί» στον Γενικό Δείκτη τη συνέχιση της ανέλιξής του προς τις 1.000 μονάδες δύο φορές φέτος (14 Ιουνίου και 30 Αυγούστου), ωστόσο μια αντίσταση που δέχεται διαρκώς το σφυροκόπημα των αγοραστών τείνει να διασπάται. Η τρίτη τρέχουσα απόπειρα του δείκτη φαίνεται να είναι πιο αποφασιστική, καθώς έχει καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές από τις προηγούμενες δύο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή