Τζίρος 6,1 εκατ. για Intercontinental International

Τζίρος 6,1 εκατ. για Intercontinental International

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερή είναι η πορεία των βασικών οικονομικών μεγεθών της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ κατά τη διάρκεια του φετινού εννεαμήνου, καθώς οι ετήσιες αναπροσαρμογές του συνόλου των μισθωτηρίων συμβολαίων υπερκάλυψαν τις αντίστοιχες υποχρεωτικές μειώσεις των μισθωμάτων. Ετσι, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 6,19 εκατ. ευρώ, σχεδόν αμετάβλητος από τα 6,18 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος. Κατά το τρίτο τρίμηνο, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 2,2 εκατ. ευρώ, από 2,1 εκατ. ευρώ το 2020. Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και αναπροσαρμογής αξίας των ακινήτων (προσαρμοσμένα EBITDA) ανήλθαν σε 5,1 εκατ. ευρώ το φετινό εννεάμηνο, από 5 εκατ. ευρώ κατά την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία προχώρησε στη λήψη χρηματοδότησης ύψους 40 εκατ. ευρώ, μέσω της έκδοσης ομολογιακού δανείου από τη Eurobank, έχοντας εκπονήσει ανάλογου ύψους επενδυτικό πρόγραμμα για τη μεγέθυνση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της. Μέχρι σήμερα, έχει υλοποιηθεί το 50% αυτού, καθώς έχουν επενδυθεί κεφάλαια 20,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση δύο νέων ακινήτων.

Η μεγαλύτερη σε αξία κίνηση, ύψους 12 εκατ. ευρώ, αφορά την απόκτηση του κτιρίου γραφείου της φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKline στο Χαλάνδρι, στη Λ. Κηφισίας 266. Η τελευταία θα παραμείνει ως μισθωτής του 40% της επιφάνειας του ακινήτου, που ανέρχεται σε 3.180 τ.μ. Το υπόλοιπο 60% του ακινήτου αναμένεται να καλυφθεί με νέους μισθωτές κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μηνός, καθώς υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον.

Παράλληλα, η Intercontinental International απέκτησε ένα ακόμα κατάστημα (το τέταρτο συνολικά) της αλυσίδας Σκλαβενίτης. Πρόκειται για αυτό του Πικερμίου, επί της οδού Αδερφών Ξηντάρα 3 και επί της οδού Αδερφών Ξηντάρα 5, που εκτείνεται σε δύο ορόφους. Είναι κτίριο επιφάνειας 4.408 τ.μ. με θέσεις στάθμευσης, επί όμορων οικοπέδων συνολικού εμβαδού 5.663 τ.μ.

Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αποτελείται σήμερα από 34 ακίνητα, συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας 43.757 τ.μ. και αξίας 96 εκατ. ευρώ. Η απόδοσή του με βάση την αξία διαμορφώνεται πέριξ του 8%, ενώ η πληρότητα αγγίζει το 94%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή