Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Tην καλύτερη επίδοσή του μέσα στους τελευταίους έξι μήνες εμφάνισε χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης Stoxx 600.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην καλύτερη επίδοσή του μέσα στους τελευταίους έξι μήνες εμφάνισε χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης Stoxx 600 χάρη στο ότι οι επενδυτές στράφηκαν σε μετοχές εταιρειών οι οποίες στις προηγηθείσες συνεδριάσεις είχαν δεχθεί σοβαρό πλήγμα λόγω του φόβου της εξάπλωσης της νέας και ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης του κορωνοϊού. Ο Stoxx 600 ολοκλήρωσε χθες τις συναλλαγές με κέρδη της τάξεως του 1,71%, ενώ, συνολικά μιλώντας, οι δείκτες των μεγαλύτερων χρηματιστηρίων της Γηραιάς Ηπείρου έκλεισαν με άνοδο από 1,55% και πλέον. Ταυτόχρονα, χθες αργά το βράδυ πριν από το κλείσιμο της αμερικανικής αγοράς, με άνοδο κινούνταν και οι Dow Jones και S&P 500, οι οποίοι είχαν κέρδη 0,25% και 0,57%, αντιστοίχως – ωστόσο, είχαν εξασθενήσει από νωρίτερα, διότι έγινε γνωστό το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της μετάλλαξης «Ομικρον» στις ΗΠΑ. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 1,55%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με 2,47%, με 2,39% ο CAC 40 στο Παρίσι, με 2,16% ο FTSE MIB στο Μιλάνο και με 1,78% ο IBEX στη Μαδρίτη. Μεταξύ των κλαδικών δεικτών που ευνοήθηκαν ιδιαίτερα ήταν εκείνος του αυτοκινήτου και των ταξιδίων. Το ευρώ προς το δολάριο εξασθένησε 0,1%, στο 1,1322  δολάριο, ενώ στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του αργού Νέας Υόρκης υποχώρησε κατά 0,3%, στα 65,97 δολάρια το βαρέλι.  

Οι δείκτες των μεγαλύτερων χρηματιστηρίων σημείωσαν άνοδο άνω του 1,55%.

Ειδικότερα, ο Stoxx 600 κατόρθωσε χθες να ανακάμψει από τις μαζικές πωλήσεις κατά τις συναλλαγές της Τρίτης, οι οποίες τον ώθησαν καθοδικά σε επίπεδα ναδίρ επτά εβδομάδων. Ο δείκτης έκλεισε τον Νοέμβριο με απώλειες της τάξεως του 2,6%, ενώ απέχει 4% από τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία είχε αναρριχηθεί στα μέσα του μηνός. «Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Ευρώπη είχε ήδη επιβάλει περιοριστικά μέτρα προ της εμφάνισης της μετάλλαξης», παρατηρεί ο Αντρέα Τσικιόνε, της TS Lombardresearch. «Δεδομένου ότι η αποτίμηση των μετοχών παραμένει σε υψηλά επίπεδα, τα κέρδη πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω, και αυτό είναι πλέον δυσκολότερο στην Ε.Ε. σε συσχετισμό με τις ΗΠΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή